High-tech puska Angliában

HÍREK szerző: Edupress | 1 hozzászólás

Már minden negyedik tetten ért diák a mobiltelefonja segítségével próbált csalni az érettségi angliai megfelelőjén, a GCSE-n, vagy más középiskolai záróvizsgákon - adta hírül a Reuters.

cikkhez kapcsolódó kép

A vizsgákat felügyelő országos hatóság szerint már az elmúlt években tapasztalható volt az ilyen esetek számarányának növekedése annak ellenére, hogy ha valakinél mobilt találnak, akár ki is zárhatják a vizsgáról, akár használta a készüléket, akár nem.

A tavaly nyáron tartott vizsgákon 4500 diákot értek mobilos puskázáson az Egyesült Királyságban, ami 27 százalékos növekedés az előző éves záróvizsgákhoz képest. A diákok által alkalmazott módszereket - vagyis, hogy a telefonban tárolt szöveget használták puskaként, vagy kívülről kértek segítséget - nem részletezte a hivatalos szerv közleménye.
Egészében még mindig alacsony a mobillal puskázók számaránya, mivel csupán 1500 vizsgázóra jut egy csaló. A legtöbb problémát még nem is a high-tech módszereket használó puskázók, hanem azok okozzák, akik viselkedésükkel megzavarják a vizsgát, trágárságokat írnak a papírra, vagy a záróvizsga előtti beadandó dolgozatot ollózzák össze mások munkáiból.

Forrás: Edupress

Szólj hozzá Te is!

1
::iksz::, 2006. 03. 27. 20:00
válasz erre az üzenetre

Hát legalább kreatívak a diákok

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Moonshadow
» játékajánló: Moonshadow
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld! szavazás 1-reszavazás 2-reszavazás 3-reszavazás 4-reszavazás 5-re
» tovább
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem © 2007 Minden jog fenntartva!