Ellenőrizze gyerekét az interneten!

H?REK szerző: Edupress | 0 hozzászólás

Elektronikus naplót vezetett be a Budai Sport Általános Iskola. A szülők jelszavuk megadásával, az interneten keresztül követhetik figyelemmel gyermekük osztályzatait.

cikkhez kapcsolódó kép

Kiss Mihály az iskola igazgatója az InfoRádióban elmondta, gyakran eltűntek a gyermekek ellenőrzői, főleg a rosszabb tanulóké. Egy tavaly készített iskolai felmérésen ráadásul a szülők az iskola munkájával kapcsolatban leginkább a tájékoztatást bírálták - tette hozzá.

Ezért döntöttek úgy, hogy az interneten tájékoztatják a szülőket. Mindenki a gyermekei adataival léphet be a rendszerbe, amelyben nem csak a jegyei láthatók, hanem egy fórumot is elindítottak, sőt időpontot is egyeztethet a szülő a tanárokkal.

Az oldal kifejlesztése előtt az iskola Péterfalvi Attila adatvédelmi ombudsmannal is egyeztetett, aki nem talált kivetnivalót abban. Csak arra figyelmeztetett: az internetes napló akkor működtethető, ha minden szülő csak a saját gyermeke adataiba láthat bele.

Nem ez az első eset, hogy a középiskolások ellenőrzésére a technikát hívják segítségül az iskolaigazgatók. A nagykanizsai Zsigmondy Vilmos és Széchenyi István Szakképző Iskolában sms-ben értesítik a szülőket gyermekeik osztályzatairól, chip-kártyás beléptető rendszerrel igyekeznek csökkenteni az igazolatlan órák számát, és zárt láncú kamerahálózattal vigyáznak a diákok értékeire.

Forrás: Edupress / InfoRádió

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Ilyen lesz az új IWIW!

Végre az iwiw-nél is eljött az idő, amikor nagyobb és használhatóbb új...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
On the run
» játékajánló: On the run
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!