Szeptembertől nem árulhatnak kólát

H?REK szerző: Boki | 0 hozzászólás

Szeptembertől rendelet szabályozza az iskolai büfék kínálatát, így eltűnhet az iskolai büfék polcairól számtalan, népszerű termék (csipszek, rántotthúsosszendvicsek, cukrok, csokik, cukros üdítők).

cikkhez kapcsolódó kép

Ezzel közel egymillió, 3 és 18 év közötti diák vásárlási szokásait befolyásolná az Oktatási Minisztérium. A külföldi minta alapján elkészített rendelet célja a fiatalok egészséges életmódra való nevelése. A szigorú szabályok kikötik, hogy az élelmiszerekben mennyi zsír, konyhasó, cukor és egyéb alkotóelem lehet. A szénsavas italokat és "cukros vizeket" felváltaná az ásványvíz, a tej vagy a tea, ezzel megritkulna az étel- és italautomaták száma is.

Sokan örülnek a tervezetnek és sokan tiltakoznak ellene. Egyes büfések szerint például otthon kéne elkezdeni az egészséges táplálkozásra való nevelést. A diákok otthon, illetve az iskolán kívül ezután is ugyanúgy hozzájutnának a "betiltott" termékekhez.

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Grand Roulette
» játékajánló: Grand Roulette
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!