A magyarok nyíltabban beszélnek a szexről

DR. GRAFFITI szerző: graffiti | 0 hozzászólás

Az emberek világszerte egyre nagyobb hajlandósággal és nyitottabban beszélnek a szexről, ugyanakkor a szexuális magabiztosság és a felelős magatartás terén nagy elmaradás tapasztalható – derül ki a Durex legfrissebb kutatásából.

cikkhez kapcsolódó kép

A magyarok esetében a válaszadók 82%-a gondolja úgy, hogy társadalmunk tagjai valóban nyíltabban mondanak véleményt intim témákkal kapcsolatban, azonban a védekezés terén még van hova fejlődnünk.

A Durex Nemzetközi Szexuális Jóléti Kutatásának legfrissebb adatai azt mutatják, hogy világszerte a felmérésben résztvevők több mint háromnegyede (78%) szerint az emberek egyre nyitottabban beszélnek a szexualitással kapcsolatos témákról. Ez a nézet Dél-Amerikában a legerősebb (85%), amit szorosan követ Észak-Amerika és Afrika (84-84%), valamint Ausztrálázsia (83%). Európa és Ázsia kicsit konzervatívabban közelíti meg a témát 78, illetve 74%-kal.

Amennyiben szexről szeretnénk csevegni, akkor Kolumbiában van a legkönnyebb dolgunk, ugyanis itt az emberek 90%-a egyetért azzal, hogy a társadalom már sokkal nyitottabb e témára. Japánban azonban nem aratnánk nagy sikert a szexuális élet boncolgatásával, ugyanis itt erre jóval kisebb a hajlandóság és sokkal konzervatívabb szemlélet él (49%). Mi magyarok túlmutatunk az európai átlagon, ugyanis a hazai válaszadók 82%-a véli úgy, hogy nyíltabban beszélünk a szexről.

Ha azt vesszük, hogy mennyire tudatosan éljük meg és élvezzük ki szexuális életünket, a válaszadók 74%-a nyilatkozott erről pozitívan. Ebben a kérdésben a dél-amerikaiak és afrikaiak tűnnek a leginkább magabiztosnak 82 és 81%-kal. A tudatosság foka Európa-szerte (74%), Ausztrálázsiában és Ázsiában (76%) valamint Észak-Amerikában (78%) ennél alacsonyabb, míg Ázsiában mindössze a válaszadók 69%-a érzi magát magabiztosnak a szexualitás terén.

Mi a helyzet az egyes országok esetében? Ezúttal mi magyarok kerültünk az élmezőnybe, a hazai válaszadók 89%-a állítja, hogy szexualitásuk teljes tudatában vannak. Mexikó is hasonló véleményen van (86%), a legkisebb magabiztossággal azonban a dél-koreaiak rendelkeznek, akiknél minden második ember (48%) tudja, hogyan élhet boldog és teljes szexuális életet. Őket Japán követi, mindössze 57%-kal.

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Szexuális vonzalom és a feromonok

Már az iskolában is tanultunk a feromonokról biológia órán, igaz csak ...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Pulykalövő
» játékajánló: Pulykalövő
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!