Így legyél tökéletes nő!

DR. GRAFFITI szerző: anyeska | 1 hozzászólás

Azt mondják, a 21. századi nők egy személyben párkapcsolati menedzserek, mesterszakácsok, logisztikai zsenik, háziasszonyok, pszichológusok és pedagógusok. A sor vajon folytatható? Mi az hogy!

cikkhez kapcsolódó kép

Ráadásul mindezt úgy, hogy nem szerzünk mindenből diplomát, ellenben életszagú párhuzamos képzések során, gyakorlati tapasztalatokra alapozva sajátítjuk el mindezeket, sőt, az élethosszig tartó tanulás ma divatos szlogenjének is eleget teszünk. Hogy ki a tanítónk és hová megyünk gyakornokoskodni? Tanulhatunk minden munkatárstól, családtagtól, baráttól, és saját életünk szervezésében elkövetett hibáinkból okulunk.

Kinek lesz előbb zöldfőzeléke?

Ha azt gondolod, hogy a dolgozó nőkre nehezedő, több oldalról érkező nyomás teljesen újkeletű fogalom, akkor pillants rá újra az előbbi kérdésre! El tudnád képzelni, hogy te és a barátnőid valami hasonló címszó alatt hirdettek magatok között versenyt? Nos, nagy-és dédanyáink számára ez nagyon is valóságos lehetett, hiszen az ötvenes években munkaversenyek garmadái borzolták a kedélyeket, rábírva a háziasszonyokat a minél tökéletesebb élet kivitelezésére. A traktoros nők keménysége mellett ott található a divatosan öltözködő nő figurája, a gyermekszülés mint elvárás megfogalmazása kiegészült a házimunkában is jeleskedő asszonyképpel, de az sem volt azért hátrány, ha a nő megtestesítette az önálló, saját szellemi munkájából is megélni képes ideált. De mi a helyzet manapság?

Traktoros nő

Hass, alkoss, gyarapíts!

Munkaverseny most is van, csak más cél lebeg a szemünk előtt: hajtunk a nagyobb házért, az elismerésért, az éppen ránk szabott álomállásért, netán egy szemkápráztatóan égővörös Valentino-táskáért, esetleg azért, hogy a mindent meg tudjunk teremteni, ami csak a családi biztonsághoz és meghittséghez kell. Ha pedig ez azzal jár, hogy hajnalban előbb kelünk a napvilágnál, hogy gőzölgő kakaó és friss péksüti legyen a reggeliző asztalon, hogy munkába menet dobjuk fel a sminket, igazítjuk meg a hajunkat, ám legyen! Hogy emellett a vágyott munkapozícióban is remekelünk nap nap után mint lelkes beosztott vagy épp főnök, hogy délután a gyerekért oviba-iskolába beugorva még gyorsan a bevásárlást is elintézzük, hogy a párunknak is marad mosolyunk, mindez nem is lehet kérdéses, elintézzük!

Becsavarjuk a villanykörtét is, belekapaszkodunk a fűnyíróba is akár, teljesíthetünk férfias erőt és kitartást igénylő szolgálatokat is, van helyünk egyetemek katedráin is – tehát nem is változott olyan sokat a világ a főzelékversenyek óta, a tökéletes nő mítosza igenis él!

Szólj hozzá Te is!

1
ezmegaz, 2011. 07. 11. 00:14
válasz erre az üzenetre

Szia!
Játszom egy nagyszerű böngészős játékkal ami tényleg nagyon jó. Saját csapatodat irányíthatod a világ minden részéből érkezett játékosok ellen. Csatlakozz Te is, nem fogod megbánni!
http://www.powerplaymanager.com/r31173/

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Flash Strike
» játékajánló: Flash Strike
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld! szavazás 1-reszavazás 2-reszavazás 3-reszavazás 4-reszavazás 5-re
» tovább
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem © 2007 Minden jog fenntartva!