Mi leszel, ha nagy leszel? Döntsd el most, bánd meg később!

DR. GRAFFITI szerző: anyeska | 9 hozzászólás

Nyiladozó értelmem még rajongott a mesevilágért, épphogy megtanultam olvasni, máris igazi geek-könyvmollyá avanzsáltam.

cikkhez kapcsolódó kép

Könyvtáros
Szinte válogatás nélkül jöhetett könnyes lányregény, kiskamaszoknak való indiántörténet vagy éppen ismeretterjesztő állatos könyv. Nem mondom, nem volt haszontalan, hiszen ezen alapozás nélkül honnan is tudhatnám, hogy a lányok első pillantásra felismerik szívük választottját és sűrű szempilla-rebegtetéssel a szöszke herceg tudtára is adják érzelmeiket, vagy éppenséggel hogyan kell megskalpolni egy sápadtarcút. Akkor még elhittem, hogy ha minden tudás a könyvekben van, akkor minden titkok tudója a könyvtáros. Cédulázás? Vagy könyvtári adatok számítógépes adatrögzítése? Ja, hogy néha látogatók is jönnek, akik könyvet vinnének? És hogy egy könyvtárban csendben kell maradni? Ráadásul nem jegyzetelhetek bele a könyvekbe? Még idejében passzoltam tovább ezt az álommunkát, bár kétségtelen, adnék még egy esélyt a dolognak, ha a munkaköri leírásom akár csak egy kicsit is hasonlítana a Cascada-videóklipben látottakhoz.

Mila, a szupersztár
Ha ez a név nem mond neked semmit, akkor nyilván volt szerencséd kihagyni a nálunk a kilencvenes években futó japán rajzfilmsorozatot, aminek hatalmas szemű, szinte animékbe kívánkozó hősnője epizódról epizódra egyre lelkesebben püfölte a háló felett a röplabdát. Viszonylag korán meginduló sportkarrieremet azonban kár lett volna erre a példaképre alapoznom, tekintve, hogy nem nőttem épp hálószaggatós magasságúra. Vagyis, alulról teljesen szépen le tudnám szakítani a hálót… Ugyan kicsi, de szívós vagyok, mégis hosszú távon nem bírom kisebb keringésösszeomlás nélkül a futást, emellett újabb intő jel, hogy jó gömbérzékem ellenére sérülékeny vagyok. Be kellett látnom, hogy ami köztünk volt, az olykor szép volt, néha keserédes fájdalommal cincált atomjaimra, de vége lett.

Mila Superstar

Harcos hercegnő
Ó, azok a boldog idők, amikor még vasárnap délutánonként epedve vártuk tesómmal, hogy felhangozzon az a jellegzetesen megkomponált főcímdal, és hogy a muszklis Xena szanaszét verje, csakramozza, kardlapozza a rosszfiúkat! Ki ne szeretett volna legalább egy kicsit is rá hasonlítani? Persze nem a megrögzötten gonosz, mindenkit lemészárolós énjére, hanem az autonóm, szinte sérthetetlen, kemény nőre, aki egymaga is megállja a helyét – na jó, persze aztán előbb-utóbb elmaradhatatlan „kelléke” lett az az idegesítő szöszi. A történeti hűség sosem képezte a fantáziasorozat gerincét, így attól igazán eltekintek, hogy vajon miért nem említik egy törikönyvben sem, hogy a harcos királykisasszony még Julius Ceasar szívét is meghódította volna… Ennek ellenére hamar ráébredtem, hogy sosem fogok látványos izmokat növesztve lóhátról szaltózgatni, miközben bőrlapocskákból összeeszkábált szoknyám csak úgy pörög a levegőben. Verekedni azért talán megtanulok.

Xena

Igenis vízimentő
Homokos tengerpart sehol. Óceán még messzebb. De piros fürdőruhám van és úszni is tudok! Erre mondják, hogy majdnem? Pedig életem egy röpke, botor szakaszában odaálmodtam magam az állandóan napfényes tengerpartra, a süppedős homokba ásott őrtornyok tövébe, természetesen egytől egyig olyan kollégákkal körülvéve, akiknek hibátlan mosolya mögött ott rejlik az amerikai álom ígérete. Na jó, nem kifejezetten az amerikai linencet követték az álmaim, ugyanis azokból rendre kimaradt a szilikonnal bélelt mellkas, a csodálkozósra rajzolt szemöldök, a veszélyes bevetések. Ha valamiben, hát abban teljesen biztos vagyok, hogy egy cápatámadás potenciális áldozata felém ugyan hiába kapálózna akár a malibui parton, akár máshol, én ugyan be nem mennék a két-háromsoros fogsorral rendelkező, nem éppen a kisállatsimogatóból kölcsönzött fenevadak közé!

baywatch

Akiben megvan az X
Nem, nem arra az X-faktorra gondolok, amit szombat esténként Nagy Feróék olyan lelkesen keresnek önjelölt világsztárokban, néha igazán tehetséges énekesekben. A zenei világnak is jobb, ha csak néhanapján vetemedek arra, hogy közelebbi kapcsolatba kerüljek a karaokemikrofonnal. De szívesen lennék szuperhős, valamilyen szuperképességgel, lehetőleg valami cool mutáns génnel megspékelve! Átmehetnék a falon, vagy a bőröm gyémántkeménységűvé változhatna, kivédve ezzel minden támadást, netán rendelkezhetnék öngyógyító képességgel, esetleg irányíthatnám mások tudatát, fémet hajlíthatnék pusztán a gondolat erejével, teleportálhatnék – jaj, annyi, de annyi klassz lehetőség áll egy X-man rendelkezésére! De igyekszem a dolgok jó oldalát nézni: igenis át tudok menni a falon, igaz, csak az ajtón át, és olyan is volt már, hogy egy-egy buliból sikerült hazateleportálnom magam. Szuper!

x-men
Szólj hozzá Te is!

9
kakeszoló, 2011. 02. 10. 13:54
válasz erre az üzenetre

kakesz

8
?, 2010. 12. 03. 09:05
válasz erre az üzenetre

én szeretem a xénát mert jó és izgalamas meg minden

7
dani, 2010. 11. 03. 20:44
válasz erre az üzenetre

6
dani, 2010. 11. 03. 20:44
válasz erre az üzenetre

5
dani, 2010. 11. 03. 20:43
válasz erre az üzenetre

4
df, 2010. 10. 12. 17:56
válasz erre az üzenetre

fdg

3
Boki kis képe = avatarja Boki (boki), 2010. 09. 23. 09:39
válasz erre az üzenetre

Csak ha csatlakozol Pamela Andersonként. Vagy végülis bármelyik másiknak is beöltözhetsz, sok különbség nincs a ruhájuk között

válasz a(z) 2. üzenetre
2
anyeska kis képe = avatarja anyeska (anyeska5), 2010. 09. 17. 15:01
válasz erre az üzenetre

El is tudnálak képzelni piros úszógatyában, a homokban szaladva Dévid Házelnusszként!

1
Boki kis képe = avatarja Boki (boki), 2010. 09. 17. 10:25
válasz erre az üzenetre

Én kitartok a vízimentő mellett, csakazértis

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Síelős-ugrásos
» játékajánló: Síelős-ugrásos
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld! szavazás 1-reszavazás 2-reszavazás 3-reszavazás 4-reszavazás 5-re
» tovább
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem © 2007 Minden jog fenntartva!