Qué idiomas hablas?

DR. GRAFFITI szerző: anyeska | 2 hozzászólás

Volt idő - nem is olyan sokkal ezelőtt, amikor még elképzelésem sem volt arról, hogy mit jelent ez a kérdés, és nem is éreztem különösebben birizgáló késztetést arra, hogy megismerjem a számomra idegenül csengő szavak mögötti értelmet. Aztán múlt év szeptemberében megváltozott bennem valami.

cikkhez kapcsolódó kép

Félni kezdtem az előttem álló utolsó egyetemi évtől. Kellett valami gyors sikert hozó elfoglaltság, ami a megingott biztonságérzetemet nemcsak helyreállítja, de vasmarokkal szorítva a realitás talajára mégis felszabadít, megnyugtat, facilitál. Eldöntöttem, hogy belevágok valami újba. A hosszú és eseménydús nyári vakációról visszatérve az egyetem falai közé buzgott bennem a tettvágy. Igaz, orromban még éreztem a balatoni szél által kavart virágporos-könnyed illatokat, és százszorta szívesebben mártóztam volna meg újra a tó vizében, mint a kötelezően végignyálazandó könyvek örvényében, de ott éreztem már a bőröm alatt az elmúlás ígéretét is. Olyan elválásét, amire néha teljes szívemből vágyakoztam, ám amint elérhető közelségbe került, meg is rettentem tőle. Azt hiszem, ezek a felemás érzések érlelték meg bennem a gondolatot, hogy az utolsó, még diákként megélt egyetemi évemet igazán aktívan töltsem, lehetőleg úgy, hogy minél több tartalmat és értéket csempésszek a könnyen jövő-könnyen tovaillanó édes élvezetek közé. És lehet valami nagyobb kihívás, mint a rendelkezésre álló három, nyelvtanulásra felhasználható félév maradékát annak szenteljem, hogy nekivágjak a spanyol nyelv elsajátításának?

Ha azt gondoltam, hogy majd az idegen nyelvi lektorátuson elérhető közelségbe hozott idioma extranjero lesz az, ami megajándékoz a könnyed siker mámorával, hát alaposan tévednem kellett. Ennek a részemről oktondi hipotézisnek valótlan voltáról rögtön az első órán sikerült megbizonyosodnom, amikor a lelkes-lendületes tanárnő végig spanyolul beszélve és közben hatalmasakat gesztikulálva olyan válaszokat várt a hallgatóitól, aminek még a kérdésfeltevését sem minden esetben sikerült megérteni. Megszeppenve pislogtam körbe, hozzám hasonlóan kétségbeesett figurák után kutatva. Ez most nem a totál kezdő csoport? Rossz helyen járok? A többiek vajon értik, mi folyik itt? Fogok egyáltalán valaha spanyolul kommunikálni?

Szólj hozzá Te is!

2
syrus, 2018. 12. 04. 06:11
válasz erre az üzenetre

Really love to play card games but not all the time, I have the physical cards. So thanks for this site for having me play my favorite card games online!

Click here >> http://games.lol/card

1
syrus, 2018. 12. 04. 06:10
válasz erre az üzenetre

Really love to play card games but not all the time, I have the physical cards. So thanks for this site for having me play my favorite card games online!

Click here >> https://games.lol/card/

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Cursor*10
» játékajánló: Cursor*10
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!