Megérdemelte?

DR. GRAFFITI szerző: anyeska | 4 hozzászólás

"...egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél.." Felelősnek is érzem magam. Csak most nem a saját, már vagy 10 éve a család kutyájaként fukcionáló kisállatért. Hanem azért a talán egy hónapos, valódi utcai harcos szülőktől származó kiskutyáért, akit a minap gázoltam el kerékpárral.

cikkhez kapcsolódó kép

Nem túl gyors, nem túl lassú, mondhatni kellemes közlekedőtempóban haladtam a kijelölt bicikliúton. Szép nap, késő délután, célom a belváros. Már messziről feltűnik egy furcsa pár és a még furcsább viselkedése. Nem sokkal az út mellett nyitott ajtajú autóból fiatal srác értekezik az út másik oldalán lévő ház elé kiperdülő öregasszonnyal. Azt mondom, értekezik, pedig inkább fennhangon veszekedik vele. Igyekszem tudomást sem venni a helyzetről, úgyis csak egy villanásnyi idő lesz, míg elsuhanok kettejük között. Ami viszont a kellemetlen közjátéknál kevésbé észrevehető, az a két kis szőrgombóc, akik a fiú lába előtt hevernek a fűben. Egészen addig maradnak nyugton, amíg a néni oda nem szól nekik, ekkor az egyik pamacs mozgásba lendül. Ekkor voltam épp a fiú és a néni között félúton, tehát a biciklisútra kiugró kutyus útjában.

Hatalmas fékezés, riadalom - legalábbis a potenciális gázoló és a kutya részéről-, utóbbi harsányan felvinnyog. Az első kerékre nézve látom, ahogy a kutya kis teste beszorul alá, már csak a csoda mentheti meg a gázolástól. "Nem tudok eléggé lefékezni! Át fogok hajtani rajta! Elgázolom!"- dübörög át az agyamon. Csoda híján csak egy megoldás villan be: leugrom a bicikliről, hátha így még elkerülhető a baj. Hiába húznám azonban vissza a drótszamaram, a lendület már viszi is tova a masszív vázat, és a pórul járt eb puha teste gyurmaként deformálódva lapul egy törtmásodpercnyi időre az aszfalthoz. Ha a látvány nem lenne elég rettenetes, akkor ott van még a panaszos sírás és az a furcsa érzés, amíg átgördülök szegény áldozatomon. Mert szinte a kormányt görcsösen markoló tenyeremmel tudom tapintani a kutya fájdalmát. Úgy tűnik, mintha nem is lennének csontjai, és csak valami lágy masszából állna a blöki. Nem tudom, az én riadalmam vagy az ő fájdalma volt-e nagyobb… Az mindenesetre biztos, hogy a feltételezett gazdáit nem aggasztja túlzottan a baleset. Míg én azt sem tudom, hogyan szabadkozzam, hogyan fejezzem ki, mennyire sajnálom a történteket, addig az öregasszony már messze jár, a fiatalúr pedig foghegyről csak ennyit mond: „Jólvanna, semmi baj, nem kell aggódni, megérdemelte!”

Persze örülök, hogy nem harapták le a fejem, nem voltak velem gorombák. Nem tudom, hogy fordított helyzetben én tudnék-e ilyen flegma, nemtörődöm lenni. De azt tudom, hogy a kiskutya dehogy érdemelte meg, hogy gázolás áldozata legyen! Minden sajnálatom ellenére nem vagyok képes meg nem történtté tenni az eseményeket, mindössze csak azt tudom megfogadni, hogy ezután már nemcsak azért az állatért leszek felelős, amit megszelidítettem, hanem azért is, amit más szelidített meg. Vagy legalábbis jobban figyelek rájuk, ha a gazditól messze csatangolva a bicikliút közelébe tévednek.

Szólj hozzá Te is!

4
pandi, 2015. 05. 19. 20:13
válasz erre az üzenetre

jaj ez a szegény eb!!!!!utálom gyűlölöm a kínzókat!!!!!!!!!!

3
pisti, 2011. 01. 10. 21:51
válasz erre az üzenetre

ugyan ugy ..söt még jobban megkinoznám azt az embert aki ilyet csinál egy állatal!!!! rohadjon meg az ilyen ember

2
1ember, 2011. 01. 02. 15:45
válasz erre az üzenetre

szegény kutya

1
csubesz, 2009. 06. 16. 21:13
válasz erre az üzenetre

szar

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Moonshadow
» játékajánló: Moonshadow
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!