Amikor a tesztet tesztelik

DR. GRAFFITI szerző: anyeska | 0 hozzászólás

Ha hallottatok olyan tesztekről, - vagy netán már magatok is töltöttetek ki néhányat - amik megmutatják, hogyan éld az életed, mi jó neked, milyen is vagy valójában, akkor talán ti is ugyanazt éreztétek a teszt végén, mint én. Nevezetesen azt, hogy csúnyán becsaptak.

cikkhez kapcsolódó kép

Mert nemhogy nem kaptam meg a várva várt megvilágosodást a véget nem érő válaszok karikázgatása után, hanem ha lehet, még elesettebbnek éreztem magam. Persze, az én hibám, miből is gondoltam, hogy van némi kis valóságalapjuk ezeknek a kreálmányoknak? Legújabb kedvencem egy tematikájából kiindulva is minimum romantikus lányregények, avagy talán mindent tudó női magazinok oldalaira kívánkozó játékos feladatsor. Ennek ellenére a korlátlan lehetőségek virtuális földjén, a duplavéhalmok sokaságán túl, egy széles spektrummal rendelkező honlapon bukkantam rá. Bár elsőre nem is hinné az ember, mégis hihetetlen pontossággal képes tesztünk bejósolni, vajon az éppen aktuális kedves az igazi-e számunkra. Állítólag. Ilyen ígéretes önreklám mellett márpedig hogyan tudna bárki naiv emberfia is közönyös arccal továbbklikkelni? Ahogy az várható volt, engem is beszippantott a kíváncsiság kegyetlensége, várakozástól csillogó szemmel kezdtem bele a töltögetésbe, ettől remélve választ az élet egyik nagy kérdésére.

Mielőtt szemeim végigfuttattam volna az első sorok lelki mélyfeltárást megkezdő betűin, még emlékezetembe idéztem a Kedvest. Bár ő nem tudott róla, de én rettentő komolysággal vetettem bele magam kapcsolatunk kiértékelésébe. Elszánt voltam, mint a fontos vizsga előtt minimális készüléssel mégis az elégségesre hajtó, a csodában vagy az előre gyártott, papírfecnik formájában alakot öltő tudásban bízó nebuló. Mindennél jobban szomjaztam ezt a tudást. Vajon Ő a lelki társam? Hát, az első kérdés nem vitt közelebb a felvetés megválaszolásához. Rögtön azzal nyitni, hogy közös vacsora után ki fizet egy étteremben nem éppen az igaz szerelemhez vezető rögös, macskaköves út egy darabkája. A hétvége eltöltéséről érdeklődő, több alternatívát is felajánló kérdés már bizakodásra adott okot, elvégre jó társaságban repül az idő, a jól megszervezett randi pedig aranyat ér. Újból visszanyert lelkesedésemet a harmadik kérdés azonban újfent lehűtötte. Ha a megfogalmazás egyértelműen rám mint a teszt kitöltőjére vonatkozik, akkor hogy lehet olyant kérdezni, hogy a párkapcsolatban a viselkedésem hasonlít-e a volt barátoméra, az apukáméra, avagy épp senkire sem hasonlít? Az én viselkedésem? A képzavar teljes, nyilván csak megfogalmazásbeli hiba, arra utalhat a furfangos tesztkészítő, hogy a párom olyan típus-e, mint amilyen az előző partnerem volt, esetleg olyan jellemvonásokat vélek-e benne felfedezni, amiket apukámnál. Oké, megfejtettem ezt a logikai csavart, jöhet a következő kérdés. Arra azonban nem számítottam, hogy még a jelenlegi barátom előző csajairól is faggatózni fognak a teszt során. Mennyit tudok róluk, zavar-e, ha a párom róluk mesél vagy elegánsan túllépek a hallottakon. Ezen a ponton döntöttem úgy, hogy inkább ezen a teszten lépek túl. A többi kérdésre már csak rutinból, ad hoc jelleggel nyomtam be egy-egy választ, a lelkesedés minden szikrája nélkül várva az értékelést.

Ígéretesnek induló, unalomba fulladó, ötletesnek kevésbé nevezhető, sokkal inkább sablonos kérdések álomrandiról, álomnyaralásról, álompasiról. Ha valóban innen vártam a választ, hogy jó ember mellett vagyok-e, hát magamra vessek. Ha nem elég jel az a bizsergető érzés, amikor találkozunk, ha nem elég árulkodó a mardosó hiány, amikor nem látom őt, akkor vajon mi bizonyíthatná még jobban, hogy ő a lelkem másik fele? Számtalan szerelemtől ittas pillantás? Kezének gyengéd érintése a kezemen? Ajkának szenvedélyes csókja? A megfelelő választ kérem aláhúzással jelölni.

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Moonshadow
» játékajánló: Moonshadow
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!