Kineziológia, mint út az önismerethez

DR. GRAFFITI szerző: Pákai Vivien | 0 hozzászólás

"Haj, de nehéz az élet... én ezt nem bírom már tovább... megőrülök..." - hányszor hagyja el ezekhez hasonló mondat a szánkat? Ha őszintén magunkba nézünk, be kell, hogy valljuk: sokszor.

cikkhez kapcsolódó kép

És szomorú tény, hogyha a maihoz hasonló irányba tendál a világ, akkor még gyakrabban fogja. Egyre jobban meg kell küzdenünk minden apró kis sikerért, elismerésért, barátságért, jó szóért. A kálváriánk már az óvodában kezdődik, amikor kirekesztenek minket a játékból, vagy durván szól az óvó néni. A kegyetlenségek aztán az iskolában csak fokozódnak, mígnem a későbbi munkahelyünkön csúcsosodnak ki igazán. Ördögi kör ez, amiből nagyon nehezen lehet csak kitörni. Sajnos a depresszió egyre inkább népbetegséggé kezd válni, és ami a legborzasztóbb, hogy nemcsak a kamu formája, amikor egész egyszerűen csak azért esünk búskomorságba, mert jólesik kicsit sajnáltatni magunkat. És ha már semmi nem használ, akkor jön a csodatévő antidepresszáns, alkohol, vagy rosszabb esetben kábítószer.

Azért a helyzet talán nem olyan tragikus.

Persze ehhez kell egy jó adag pozitív életszemlélet, és meg kell tanulnunk minden apróságnak örülni. És még valami nagyon lényeges: nem szégyen segítséget kérni, és beismerni a gyengeségeinket. Nemrég én is megtettem az első „pipilépéseket” ezirányba.

A helyzet az, hogy gyáva voltam…nem mertem beismerni, hogy változtatnom kéne…kényelmes volt benne maradni az eddigi életemben, ami bár megnyugtató, biztos jövővel kacsingatott, valahogy mégis sivárnak éreztem. És való igaz, hogy kellett egy végső löketet adó külső körülmény, ami úgymond belekényszerített a változtatásba. Viszont most már emelt fővel merem vállalni a döntéseimet, nem kudarcnak, megfutamodásnak élem meg, hogy feladtam valamit, amiért sokan mindenüket odaadnák.

Nade, ezután a kis lelkizős közjáték után jöjjön a lényeg…amihez úgy kapcsolódnak előbbi mondataim, hogy nagy segítségemre volt a döntéseim meghozatalában.
Pár hónappal ezelőtt egy kedves barátnőm mesélte, hogy kineziológusnál járt, és hogy milyen sokat segített neki, milyen fontos dolgokra világított rá az életével kapcsolatban. Gondoltam, üsse kavics, kipróbálom, nekem is csak hasznos lehet. Ebben a cikkben alapvetően nem az a célom, hogy messzemenőkig megismertessem ezt a fajta alternatív gyógymódot, sokkal inkább az, hogy saját tapasztalataimat leírva, kedvet csináljak az olvasóknak hozzá, megadjam a „ végső löketet” annak, aki már kacérkodott a gondolattal, hogy kipróbálja. Ezt a módszert alapvetően tanulási problémák kezelésére fejlesztették ki, de ma már több ága is ismert, így az allergiától kezdve, a párkapcsolati problémákon át széles körben alkalmazott terápia. Lényege, hogy izomreakcióinkból következtetnek életünk során átélt traumákra, amik az adott problémát kiválthatják, majd a kezelés végén oldást kapunk, ami szerencsés esetben megszabadít minket a problémánktól. 3 órát töltöttem a kineziológusnál, de úgy érzem, sok év tapasztalatával gazdagodtam. Hihetetlen „önismreti tréning” volt számomra. Kimondtam olyan dolgokat, rájöttem olyan összefüggésekre, amiket a lelkem mélyén tudtam, de szavakba öntve realizálódtak igazán. Nyílván nem biztos, hogy ez a módszer mindenkinél működik.

Hinni kell benne.

És hinni kell magunkban. Merni dönteni, és a döntéseinkért vállalni a felelősséget. Nem könnyű felnőni, és elfogadni a tényt, hogy néha rossz döntéseket hozunk, hogy az élet nem mindig habostorta. Meg kell próbálni időben észbe kapni, és nem elmerülni az önsajnálat ingoványos mocsarába, hanem tenni azért, hogy jobb legyen. Ajánlom mindenkinek ezeket az alternatív gyógymódokat, mert ha még időben észreveszi a problémát, és nem fél segítséget kérni, akkor talán nem leszünk a „Prozac nemzedék”

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
A közgazdász
» játékajánló: A közgazdász
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld! szavazás 1-reszavazás 2-reszavazás 3-reszavazás 4-reszavazás 5-re
» tovább
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem © 2007 Minden jog fenntartva!