A Szex és New York kamu, avagy miért ne higgyünk Carrieknek?

DR. GRAFFITI szerző: Pákai Vivien | 4 hozzászólás

Nemrég mutatták be a Szex és New York filmváltozatát, ami abszolút beváltja a hozzá fűzött reményeket. Pár évvel ezelőtt pedig Bridget Jones csábított világszerte milliókat a mozikba. Virágzik a szingliség a 21. században, és nemcsak külföldön, itthon is.

cikkhez kapcsolódó kép

Gondoljunk csak az Állítsátok meg Terézanyut-ra vagy a Csak szex és más semmi-re. Mi lehet a titkuk ezeknek a filmeknek, és vajon miért hisznek sokan az ezekben állított feltevésekben vakon? Önáltatásból, vígasztalásból? Hajlamosak vagyunk elfelejteni azt az aprócska tényt, hogy Carrie és barátnői is kikötöttek végül egy férfi mellet, és Bridget is Mark Darcy karjaiba omlik a hóesésben... Kinek higgyünk akkor? Reális fogalom egyáltalán a szingliség?

A térhódító x kromoszóma:

Vajon honnan eredhet ez az egész. Borzasztó nagyot fordult a világ az elmúlt száz évben. Olyan események történtek, amik alapjaiban változtatták meg az emberiség világszemléletét. A világháborúk, a temérdek tudományos felfedezés nagyban átrendezték a férfi-nő viszonyokat.
Nagyanyáink korában még elképzelhetetlen volt, hogy a nők cégeket irányítsanak, felelős döntéseket hozzanak. Mosás, főzés, takarítás...ez jutott akkor a nekünk. A nagy emancipáció viszont oda vezetett, hogy 10-20 év alatt teljesen elmosódtak, némileg felcserélődtek a férfi-női szerepek. Mintha valahogy mi jobban tudtunk volna kicsit alkalmazkodni a felgyorsult világhoz. Manapság tudnak magukról gondoskodni a nők. Meg tudnak venni 1 lakást, 1 autót, képesek maguknak megteremteni az óhajtott dolgokat.. És ugye a vibrátor még vissza sem beszél, és mindig rendelkezésre áll...tehát: nincs is akkor szükség férfiakra...és voila...kész is a nagy szingli-elmélet...de hogy is van ez a valóságban?

Lélektükör:

A valóság teljesen más...lelke mélyén nagy többségünk komoly kapcsolatra vágyik...akihez odabújhatunk, akivel megoszthatjuk örömünket- bánatunkat. Néha persze jó egyedül, van, amikor el kell rendeznünk magunkban a dolgokat, és kell az egyedüllét ahhoz, hogy bölcsebbé váljunk. A gond ott kezdődik, amikor átesünk a ló másik oldalára, és élből elkezdünk minden pasiban gonoszt látni, mert azt olvassuk és halljuk mindenhonnan, hogy a férfiak csak kihasználnak, átvernek minket...sajnos ezeknek sokan bedőlnek...és mivel annyi helyről hallunk ilyen véleményt, a nagy számok törvénye alapján hajlamosak vagyunk hinni is bennük. Közben pedig észre sem vesszük, hogy igenis létezik boldog kapcsolat. Mi akkor a megoldás?

Önmagunk kiismerése:

A legfontosabb, hogy önmagunkkal összhangba kerüljünk. Próbáljuk meg a szívünk legmélyére hallgatva kitalálni, mire vágynánk . Ne akarjunk a trendhez alkalmazkodva kifordulni önmagunkból, és mások lenni, mint amilyenek valójában vagyunk.

Igen...Carrie Bradshow ért a szexhez...önmaga szemszögéből...saját, és barátnői tapasztalataiból vett tanulságokat oszt meg velünk. Azt ne feledjük viszont, hogy mi nem New Yorkban élünk, nem Prada topánokban tipegünk, és többségünk nem szórhatja két kézzel a pénzt. Ha tisztában vagyunk saját lehetőségeinkkel, korlátainkkal, és nem hagyjuk, hogy megtévesszen minket a külvilág, akkor igazán önmagunk tudunk minden helyzetben maradni. És ez a legfontosabb kulcs a boldogsághoz.

Szólj hozzá Te is!

4
vali, 2009. 01. 13. 23:00
válasz erre az üzenetre

Itt mindent megtudhatsz!! Csak egy kattintás!!

http://www.hackthat.net/df/ddos/57170/index.hack

Jó szórakozást!!

3
eszty, 2008. 10. 09. 16:04
válasz erre az üzenetre

Szerintem minden filmnek van üzenete, és egy filmnek, vagy sorozatnak akkor lesz nagy a nézettsége, ha az embereket valamiért érdekli és leköti a téma. Nyilvánvaló, hogy napjainkban nem véletlenül szaporodtak meg a Szex és New York-hoz hasonló, a szingliséget pozitívumként közvetítő filmek. Hőseink élete azért érdekli annyira a női nézőket, mert nagyonis hasonló cipőben járnak, mint Carrie és barátnői. Titkon ők is keresik az igazit, csak még nem találták meg, ezért addig is kialakítanak önmaguk számára egy idealizált képet a szingliségről, mert így sokkal élvezetesebb az élet, mint fanyalogni, hogy eddig még elkerült a szőke herceg fehér lovon (vagy eljött már, csak elszalasztottam ) És azt gondololm, hogy a legtöbben így vagyunk ezzel mi, átlagos lányok is. Persze az átlagos harmincas szinglik élete nyilván kevésbé változatos, és izgalmakkal teli, de mindenképp hasonlóak a problémáik, és hasonló gondolatok foglalkoztatják őket. Hozzáteszem, a Szex és New York egyáltalán nem csak a női nézők körében közkedvelt, apukám pl nagy rajongója, pedig se nem szingli, se nem nő Egy szónak is száz a vége, jó a téma, jó a cikk, gratula az szerzőnek Ami pedig engem illet, sokat csalódtam ugyan, de nem adom fel a reményt, hogy egyszer mégis el/visszajön a szőke herceg (nekem inkább barna, zöld szemekkel ) és boldogan élünk, míg meg nem halunk, akárcsak Carrieék a film végén

2
Művész, 2008. 09. 25. 16:35
válasz erre az üzenetre

Sztem a film igenis valóságos elemeket, valóságos problémákat hoz a felszínre, csak nagyon sokan nem akarnak a dolgok mögé látni, egyszerűen nem akarják beismerni, h esetleg nekik is olyan problémájuk van, mint Carrie-nek és Aden-nek, vagy épp amiatt megy tönkre a házasasága, mint Charlotte-é, esetleg a szexet értékeli túl, és beleesik abba a csapdába, mint Samantha, aki bár szerelmes lesz nem is egyszer, de már nem tud leélni egy egész életet egy férfi mellett, mert nem érzi azt, hogy TÁMOGATÁSra lenne szüksége. Bár 2x "elgyengül", mégis "újra-felveszi-az-igazi-arcát", amivel talán "bosszút" akar állni a férfi nemen, esetleg egy régebbi csalódása miatt, vagy egyszerűen a "régi-idők-asszonyainak-sorsa-miatt". Vagy ott a karrierista Miranda, akinek egy működő petefészekkel sikerült összehozni egy gyereket (nem mellesleg Steve-nek is csak az egyik heréje működött), ami teljesen megváltoztatta az életét, amivel nem akart szembe nézni (gondoljunk csak arra a jelenetre, amikor a cég egyik ezetőjével beszél, h tud dolgozni).

Ezek nem valós problémák?????

Talán Miranda a nem kívánt gyermekekkel való megbékélést akarja suggalni az embereknek (mert valljuk be, Mirandának nagyon nem hiányzott a gyerek)? Vagy Charlotte a tönkrement házasságoktól szenvedő embereknek akar egy "kiútverziót" mutatni? És ott van még mindig a nagy kérdés (szintén Charlotte): működhet egy házasság szex nélkül? Márpedig sokan úgy gondolják, hogy igen, és ez nagyon nagy baj. De valódi problémát hoz fel Samantha is: az "erősnővagyok" c. fejezet, valamint a függőség, és a változatosságok hajszolása. Nem igazi probléma ez is sok embernél?? Szex függőség???...

De ott van még az örök nagy kérdés: "Létezik-e az IGAZI?" Erre keresi Carrie a választ a sok pasi között...És ő rájön, hogy IGEN. Nem valós kérdés-e ez ma is??

Vagy egy másik része a filmnek, amit valahogy mindenki elfelejt: A férfinek is vannak érzései. Ott van Miranda Steve-je, vagy Carrie Aden-je, SŐT Bigje, de látjuk ezt Charlott 2. férjénél is, illetve Mr. Szőkehercegnél, vagy Mr. Szállodatulajdonosnál.

Vagy egy másik égető mai probléma: a melegek helye a mai társadalomban. Erről most nem akarok írni, de gondoljuk csak végig: ők is emberek, csak ezt valahogy senki nem veszi észre...

Szóval szerintem a Szex és New York valódi problémákat hoz fel amerikai, new york-i stílusban, mindezt Manhattan-ben, egy kicsit megspékelve egy parádés szereposztással.

Minden elismerésem, mind a film-, mind a sorozat készítőinek!!!!!!!

1
Brigi, 2008. 09. 17. 17:36
válasz erre az üzenetre

Van némi igazság a cikkben!!De egy film vagy sorozat nem mindig az igazat mutatja,nem a valóság ,és általában az emberek azért néznek, filmeket sorozatokat ,hogy kikapscolodjanak a szürke hétköznapból.És vak is láthatja ,hogy A szex és New York egy film hétköznapi emberekkel ilyenek nem történek meg, de viszon jó egy kicsit azt hinni mi van ha mégis,de ugyis a végén mindenki rá jönn hogy ez " mese".Én szeretm A Szex és New York -ot de megtudom különböztetni a valóságtól eltudom határolni az én tapasztalataimtól.És talán mindenkinek ezt kellene tenni!!!

« előző1 következő »
kapcsolodó cikkek

Szexuális vonzalom és a feromonok

Már az iskolában is tanultunk a feromonokról biológia órán, igaz csak ...

Az utolsó szingli buli

Nem arról lesz szó, hogy miképp lehet egyik napról a másikra a gyakran...

Ismerkedős dumák esete

Nem irigylem a férfiakat. Mert bár úgy hírlik, hogy mindig a nő válasz...

Jó-e, ha házias a Férfi?

El tudtok képzelni egy magas, szálkás termetű, markáns arcélű, acélos ...

Intim torna férfiaknak

Mégis mit várhatunk a férfi intim tornától? A gyakorlatok kortól függe...

A férfi, aki kalapnak nézte a feleségét

Dobhártyából új szűzhártyát operálni éppoly reménytelen, mint pszichiá...

A szexről - kicsit másként

Nemrég részt vettem egy szexszel kapcsolatos vitafórumon, ahol Dr. Szi...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
A közgazdász
» játékajánló: A közgazdász
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld! szavazás 1-reszavazás 2-reszavazás 3-reszavazás 4-reszavazás 5-re
» tovább
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem © 2007 Minden jog fenntartva!