Az utolsó szingli buli

DR. GRAFFITI szerző: anyeska | 6 hozzászólás

Nem arról lesz szó, hogy miképp lehet egyik napról a másikra a gyakran már pokolian terhes egyedüllétből egy feltehetően jól működő kapcsolatba zuhanni, mindössze egyetlen, várakozásokkal teli randi leforgása alatt. Sokkal inkább arról, hogy mit jelent egy tegnap még szingli, ma még menyasszony, holnap már feleség számára a lánybúcsúja.

cikkhez kapcsolódó kép

Valójában már az ominózus buli időtartama alatt sem igazán szingli az a lány, akiről az egész este szól. Barátnőmnek gyűrűs menyasszonyként - bár vannak azért visszatartó erkölcsi erők, amik az igazán féktelen duhajkodást megakadályozzák- mégis ez az utolsó igazi csajos estéje, amit még nem férjes asszonyként tölthet a régi iskolatársakkal, barátokkal. Azokkal, akikre az esemény megszervezésének minden „nyűgje” hárul. Na persze nem mindenkire, csak a jobb szervezőkészséggel megáldottakra. Elvégre sok bába között is elvész a gyerek, és bár az ajándéktervek kiötlésében, valamint a menyasszony számára előirányzott mókás feladatok elvi szintű összeállításában mindenki részt vesz, mégsem érez mindenki magában affinitást aziránt, hogy erélyes fellépésének köszönhetően biztosan tudjon helyet szerezni a felkapott és hétvégente biztosan zsúfolt szórakozóhelyen, nem is beszélve arról, hogy a kicsit merészebb feladatok kellékeit is be kell valakinek szereznie, általában a felnőtteknek szóló boltokból. Ha mindez pedig megvan, akkor már csak a felhőtlen jókedvet kell magunkkal hozni.

Ebben pedig nem volt hiány. Már az első, még csak bemelegítőnek szánt feladat is derültséget keltett, hiszen nincs is annál felemelőbb, mint fényképezőgéppel megörökíteni a meglepett arcokat, akiknek a kezébe szórólapszerűen odanyomják a „Segítség, jövő héten férjhez megyek!” feliratú lapocskát. Kattogott a gép akkor is, amikor az ajándékokat rejtő cetlik előbukkantak a színes léggömbök gyomrából, amiket avatott kezek préseltek be szűkös rejtekhelyükre a női mosdóban történő titkos lufifújási akció keretein belül. Nem mondom, hogy nem voltunk hangos kompánia, betudható ez talán az ilyenkor elmaradhatatlan jókedv-fokozóknak, mindenesetre tény, hogy olyan érzésem volt, hogy a klubban vagyunk mi, akik búcsúztatják szeretett barátnőjüket a félig-meddig szingli létformától, és vannak a többiek, akik azt nézik, hogy mi szórakozunk, bár néha még be is kapcsolódnak a hóbortjainkba. Vitathatatlan szolidságunk ellenére is akadt olyan próba, amin nem mentek át a teremben lévő férfiak közül néhányan, hiszen a menyasszony kezére adandó rúzsos csók elől sokan kerestek kibúvót az éppen jelenlévő párjuk háta és szoknyája mögé bújva. Mivel a játék lényege, hogy mindenki jól érezze magát, ilyen esetben semmiképp sem tanácsos rábeszéléssel még kínosabb helyzetbe hozni a visszakozó áldozatot, hiszen biztosan találunk olyant, aki szívesen teljesíti az amúgy nem túl kihívó feladatot. Persze az is igaz, hogy egy férfi számára saját ajkának élénkvörös színre mázolása már egész extrém dolognak hangzik, és hogy ilyenformán még csókot is váltson egy női alkarral, mindezt alkalmi, vihogó fotósok kereszttüzében, nos, így már megértem, páran miért nem vállalták a szereplést. Hogy az egész boldogság-és alkoholmámoros estét megkoronázzuk, bevetettük magunkat egy főleg tinik által látogatott diszkóba. Ha valahol, hát itt aztán tényleg öregnek éreztem magam, pedig csak idősebb voltam valamennyivel a magukat amúgy jóval felnőttesebbre és absztraktabbra kifestő modern kis Picassóknál.

De ki foglalkozik ilyen apróságokkal? Kit érdekel az önfeledt táncolás közben elmosódó smink, szétzilálódó haj? Ki törődik azzal, ha szakad a spagettipánt, letörik a köröm? Fontosabb dolgom van: ünnepelni a lányt, aki mellettem ült az iskolapadban, akiről sok mindent tudok, és aki mindent tud rólam, akivel örömet-bánatot egyaránt megoszthattam, és aki egy hét múlva férjhez megy. Megkomolyodik talán, önálló életet kezd a választottjával, felnőtt lesz. Én meg maradok továbbra is a már nem gyerek, még nem teljesen felnőtt határmezsgyén.

Szólj hozzá Te is!

6
ushen, 2018. 01. 08. 07:56
válasz erre az üzenetre

So At First, We will certainly inform you that the best ways to download http://netflixlogin.co in this you could get everything whatever you desire from Netflix unlock.

5
netflix, 2018. 01. 08. 07:56
válasz erre az üzenetre

So At First, We will certainly inform you that the best ways to download https://netflixlogin.co in this you could get everything whatever you desire from Netflix unlock.

4
danny, 2017. 11. 29. 12:33
válasz erre az üzenetre

different system based on the system it could sustain http://sbgamehacker.me variations if some variations are not operating in the device.

3
Spani (Jutából) (:, 2011. 11. 06. 11:30
válasz erre az üzenetre

KÖSZÖNET, hogy megosztottad ezt a kis memoárt. Legénybúcsúra gyűjtök ötleteket és a lufis rész megikhletett!

2
piffpaff, 2009. 08. 05. 02:04
válasz erre az üzenetre

1
érdekes volt, 2009. 05. 19. 06:12
válasz erre az üzenetre

« előző1 következő »
kapcsolodó cikkek

A Szex és New York kamu, avagy miért ne higgyünk Carrieknek?

Nemrég mutatták be a Szex és New York filmváltozatát, ami abszolút bev...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Áll az alku?
» játékajánló: Áll az alku?
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!