Ismerkedős dumák esete

DR. GRAFFITI szerző: anyeska | 24 hozzászólás

Nem irigylem a férfiakat. Mert bár úgy hírlik, hogy mindig a nő választja ki az egy helyen összegyűlt férfisokadalomból a neki tetszőt, de jobb -és maradibb- esetben azért mégis a férfi az, aki valami frappáns mondattal becserkészi szíve cselszövő hölgyét. Néha ötletesre, néha elcsépeltre, néha egyedire sikeredik az a bizonyos csajozós duma.

cikkhez kapcsolódó kép

De biztos, hogy olyan nagy jelentőséget kell tulajdonítani az első mondatnak? Nem lehet azt betudni amolyan felvezető körnek? Amikor már jár a motor, már a gázra tetted a lábad, már sebességben vagy, de még magad sem tudod, hogy jobbra vagy balra fogsz elindulni. Mert lássuk be, igazán unikum szöveggel előállni nem könnyű. El tudom képzelni, hogy már ahhoz is nagy bátorság, elhivatottság, vagy akár csak kellő önismeret és önbizalom szükségeltetik, hogy a férfi oda merjen állni a nő elé, és beszédbe elegyedéssel tudassa, hogy szimpatizál vele mint a gyengébbik nem kiválasztott képviselőjével. Hát kinek van akkora lélekjelenléte, hogy még valami igazán vicces mondat is eszébe jusson, ezzel utat engedve egy kellemes további diskurzusnak?

Lejárt az olyan kezdetű mondatok ideje, mint „elvesztettem a telefonszámom, nem adnád meg a tiédet?” Nem vonható kétségbe, biztos van, akinek ez is imponálna, megfelelő hely, megfelelő idő, megfelelő férfi, és talán megfelelő mennyiségű alkohol kérdése az egész. Mindig érdekesebb azonban a saját ötlet és tapasztalat, vagy a már jól bevált, sokszor alkalmazott szófordulat citálása, vagy a spontán mód előbukkanó, az aktuális meghódítandó lény által inspirált intró bevetése. Bár bevallom, spontaneitás ide, kedveskedés oda, számomra nehéz az afféle csevejindítókkal kezdeni valamit, aki egy, az intézmény stílusát nevében tükröző szórakozóhelyen azzal talál meg, hogy rákérdez: „Te azért jársz retróklubba, mert szereted a retró zenét?” Nem, én kifejezetten utálom az ilyen zenét, most is csak önsanyargatásból jöttem ide! Hasonló cipőben jártam egy hasonló zenei korszakot felidéző táncolós-magunkat jól érzős eseményen is, amikor a mellém lépő aranyifjú nekem szegezte a kérdést: „Mindig ez a DJ szokott itt lenni?” Ebből két dolog következik: egyrészt, hogy valóban gyakran fordulok meg a múlt nagy(szerű) slágereit hangszórók falain át irdatlan decibellel ontó bulikban, másrészt pedig biztonsági őrnek vagy pincérlánynak nézhettek, mindenesetre olyan személynek, aki beavatott, mindig tudja, mikor ki lép fel, névről ismeri a zenecsinálókat, a bár tulajával meg pertut iszik. Csalódást kellett okoznom, de a próbálkozás nem volt rossz, és amúgy is notórius beszélgető vagyok, így ezzel a szöveggel is nyert ügye volt a bátor próbálkozónak. Nincs olyan kérdés, amivel meg tudnak lepni. Azaz… Ti mit válaszolnátok, ha egy külsejében is vagány, jól láthatóan egynél több testékszert viselő srác érdeklődne az iránt, hogy ki szeretnéd-e próbálni, milyen nyelvpiercinggel csókolózni? Ha bátorságpróbáról van szó, ám legyen, kíváncsi természetem úgysem hagyna nyugodni. És végre egy egyáltalán nem kommersz kezdet. Nem titkolt személyes kedvencem azonban mégsem ez, hanem az az első mondat, ami egy pizzéria toalettje előtt ért utol. Akkor, amikor épp egy barátnőm társaságában álldogáltunk a cigarettázóknak fenntartott, a mellékhelyiséghez közel elhelyezett hamutartó mellett, ahol is egy frissen bemutatott fiú villantotta rám hamiskás mosolyát: „Sziasztok, ti miért a vécénél álltok?” Nehéz volt megállnom kuncogás nélkül, talán nem is sikerült, talán nem is ez a lényeg.

Mert bár soha nem tudtam lerázni senkit, aki megszólított és beszélgetni akart velem, legyen bármilyen furcsa vagy szokatlan a kommunikálásunk nyitánya, de erre a kérdésre egyszerűen nem lehet épkézláb választ adni. Mégis, válasz nélkül sem lehet hagyni, mert az illetlen dolog lenne. Elküldeni sem akartam egy faramuci, sebtében odavágott félmondattal a gyenge közepes kezdést produkáló versenyzőt, mert amúgy sem vagyok híve az első szóváltás utáni ítéletalkotásnak. De röpke egyszavas válasszal sem lehet elmondani, valójában mit is csinálunk ott, mert a többi fent említett példával ellentétben ez nem egy eldöntendő kérdés, nem lehet csak rávágni, hogy igen, szeretem a retrót, nem, nem ismerem a DJ-t, és köszi, de nem, nem akarok tüskés csókot. Zsákutca, csapdába estem, most aztán beszélgetnem kell vele. Talán nem okozok nagy meglepetést, ha elárulom, annyira jól ment, hogy végül átbeszélgettük az éjszakát. Beigazolódott, amit már eddig is tudtam és elvként magaménak vallottam: ne ítélj elsőre! Az azonban sohasem árthat, ha rögtön az első meg-és leszólítás alkalmával sikerül olyan sziporkázó szöveggel előrukkolni, ami lehengereli a meghódítani szándékozottat. Amire nem lehet nem odafigyelni. Amit még jóval az elhangzása után is szívnek kedves felidézni.

Amúgy meg tudhatná minden hímnemű, hogy a nőneműek sajátossága a párban mosdóba járás. Persze az is lehet, hogy ez a srác is tudta, a kérdés pedig csak elterelő hadművelet volt, mert kellett egy indok, hogy megszólíthasson. Ki tudhatja?

Szólj hozzá Te is!

4
anyeska kis képe = avatarja anyeska (anyeska5), 2009. 06. 10. 12:25
válasz erre az üzenetre

3
Cassanova, 2009. 06. 09. 12:05
válasz erre az üzenetre

Pffff....ez ma vlm ...tok koser vagy kisanyam......csak igy tovab....velem kiprobalhatod a piercinges csokolozast)....

2
miss krisztike babyke, 2009. 03. 17. 10:35
válasz erre az üzenetre

jok lennének ha jobaak is lennének

1
krox, 2008. 10. 21. 17:47
válasz erre az üzenetre

xd

« előző1 2 következő »
kapcsolodó cikkek

Kulisszatitkok az új IWIW-ről

Megújult az iWiW. Mindenki olvashatta, láthatta, kipróbálhatja és hasz...

A Szex és New York kamu, avagy miért ne higgyünk Carrieknek?

Nemrég mutatták be a Szex és New York filmváltozatát, ami abszolút bev...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Pulykalövő
» játékajánló: Pulykalövő
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!