Doktor Kleopátra rendel

DR. GRAFFITI szerző: Mia | 0 hozzászólás

Gábor Emma hajdanán ünnepelt és sikeres színésznő volt. Szépen alakultak a dolgai amíg egy törpe színre nem lépett, Fekete Béla a hentesből színházi rendezővé avanzsált pszichiátriai eset személyében. Emma kálváriája ekkor vette kezdetét.

cikkhez kapcsolódó kép

A diagnózis: szerelemtéboly. A beteg kis fekete ember gonosz játékot kezdett űzni az érte a majdnem józan eszét is odahagyó nővel. Emma karrierje úgy hullott mjdnem olyan apró darabokra, hogy félő volt nem tudja majd újra összerakni,a hogy Béla egyik napról a másikra, se szó, se beszéd kilépett az életéből. Sokan a könyvet olvasva ekkor megkönnyebülten sóhajtottak volna fel, de hősnőnk ebbe beleroppant. Így kezdődött el kálváriája.
Minden a felkapott pszichiáterrel Doktor Kleopátrával indult, aki nevét jellegzetes hajviseletével érdemelte ki. A doktor úr megoldja könnyűszerrel a helyzetet. Felír mindenféle bogyót, amitől Gábor művésznő azt se tudja, hogy reggel van-e vagy este, vagy hogy álmodik-e vagy ébren van. Az élete lassacskán csakhogy nem kicsúszik a lábai alól.
Aztán jön a jósnő és spiritiszta Gizella, akit Manyika barátnője ajánl neki a Vízipipában, ahol időnként összegyűlik egy kisebb társaság kibeszélni a világ dolgait. Gizella mindenféle hókuszpókuszt bevett arra, hogy Bélu végképp eltűnjön a színről, de ezek is sorra csődöt mondanak.

Kleopátrát és Gizellát még számos csaló követi, akik mind úgy hirdetik magukat, hogy segítenek a rászorulókon. (Igen, persze jó pénzéért, mert valamiből ugye élni kell). S még egy ismert médiapszichológus feltűnik a színen, Dr Cserkó személyében
Ám, a végső megoldást sem a tudományok, sem pedig a paranormális jelenségek nem oldják meg. Emma ahogy egyre több és több, főként negatív tapasztalatot gyűjt a kuruzslókról és más lelki gyógyítókról úgy kerül ismét vissza önmagához, és fedezi fel a hibáit, melyekből tanulva lassan, de annál biztosabban ismét talpra áll.
Hogy mi lesz a vége? Minden érdekldő járjon utána. Tisza Kata legújabb könyve, a Doktor Kleopátra számomra egy bizonyos szempontból korrajz volt a mai szétzilált társadalomról, más szemszögből pedig egy hasznos olvasmány, amin keresztül ha nyitottak és kellően bátrak vagyunk mi is szembenézheünk hibáinkkal és félelmeinkkel, és magabiztosan kilábalhatunk az esetleges gödrökből. Ajánlom mindenkinek.

Kép: http://tiszakata.blog.nlcafe.hu/

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
On the run
» játékajánló: On the run
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!