A szerelemről - avagy társat mindenáron?

DR. GRAFFITI szerző: csajkovszkij | 0 hozzászólás

Az érzelmeink befolyásolnak minket, még azokat is, akikre azt mondják, hogy nem hoznak érzelmi döntést. Szélsőséges érzelmeink, mint például a szerelem, óhatatlanul tükröződik a szemünkben, és ezt csak a vak nem látja. Amikor pedig el kezdjük hajtogatni, hogy "nekem ugyan nincs szükségem pasira/csajra", akkor bizony ez már nem szélsőséges érzelmeink takargatása, hanem tagadás.

cikkhez kapcsolódó kép

A tagadás része az életünknek, amin egy bizonyos számú csalódás után mindenki átesik, ezen kár szépíteni. Nevezhetnénk egy fajta cölibátusnak, vagy önmegtartóztatásnak, illetve szimpla sértődésnek, és tele van a hócipőm veletek! -felkiáltásnak, de itt sokkal többről van szó, legalábbis szerintem. Van egy pont, amikor az ember elgondolkodik, hogy valóban érdemes-e a szerelembe ennyi energiát ölni. Megéri mindenáron társat találni csak azért, hogy legyünk valakivel? Vagy ez az egész csak arra megy ki, hogy minél jobban megbántsuk a másikat?

A tagadás alapjában véve nem egy rossz hozzáállás, elvégre, ha valaki így megtalálja a lelki egyensúlyát, akkor nem ítélhető el. Viszont ha valaki puszta dacból tagad, az önmagát csapja be. Erre ugyan nem figyelmeztethető egyik Tagadó sem, mert ez általában érzékeny pontjuk.

De miért is tagadunk? A válasz a megsértett hiúság. Mert minden ember hiú, csak nem ugyanolyan mértékben; meg persze az sem mindegy, hogy mivel párosul ez a tulajdonság. Vannak olyan szerencsések, akiknek nemhogy kevés van belőle, és látszólag még csak nem is párosul semmivel – őket hívjuk angyaloknak, és ők a legveszélyesebbek; legalább annyira időzített bombának minősül, mint a kitűnő tanuló, akinél bármelyik pillanatban elpattanhat a cérna, és akkor nem ismer se embert, se Istent. Lehet, hogy Lucifernél is ez történt?

Bár aranyszabály, hogy Tagadj!, azt hiszem, mégsem célravezető módszer, hiszen ez is csak egy hazugság. És aki önmagát csapja be, az már orvosi eset. Miért akarunk minden áron csalódni?

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Dilemma

'Rájöttem ám valamire.' - tűnődik hősünk, aki esetünket teki...

Szexuális vonzalom és a feromonok

Már az iskolában is tanultunk a feromonokról biológia órán, igaz csak ...

A szerelemről - avagy társat minden áron? #4

Az örök ellentétpár, ami egyszerre vonzza és taszítja egymást: férfi é...

A szerelemről - avagy társat mindenáron?

Az érzelmeink befolyásolnak minket, még azokat is, akikre azt mondják,...

A szerelemről - avagy társat minden áron? #2

Tekintve, hogy ez a cím sokkal nagyobb témát ölel fel, mintsem azt egy...

A szerelemről, avagy társat mindenáron?

A tini korban kezdődik, és életünk végéig fenyeget bennünket a veszély...

A szexről - kicsit másként

Nemrég részt vettem egy szexszel kapcsolatos vitafórumon, ahol Dr. Szi...

Mi ez a felhajtás a szopás meg a golf körül?

Megszokott stílusában búcsúzik az amerikai nagy öregje, Vonnegut, a Ha...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Zombigyilkos
» játékajánló: Zombigyilkos
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!