Előbb bográcsoznak, mint grilleznek a magyarok

AKTÍV szerző: graffiti | 0 hozzászólás

A magyarok havonta legalább egyszer a szabadban főznek nyáron, méghozzá bográcsban - derült ki a MAGGI friss felméréséből. Bográcsos ételeink közül a legnépszerűbb a pörkölt és a halászlé, de ilyenkor legalább olyan fontos, hogy jó társaságban, családi és baráti körben teljen az idő, mint hogy finom étel kerüljön a tányérra.

cikkhez kapcsolódó kép

Nyári hétvégéken a konyhai szorgoskodás vagy az éttermi rendelés helyett sokkal szívesebben töltjük időnket és költjük el ebédünket a szabadban a családdal és a barátokkal - derül ki a felmérésből. A válaszadók közel 92%-a veszi elő nyáron rendszeresen a bográcsot és a grillkészletet, több mint negyedük szinte minden hétvégén, 41%-uk pedig havonta legalább egyszer főz a szabadban.

Bográcsban szeretjük legjobban a pörköltet
A magyarok közel fele gondolja úgy, hogy ha szabadtéri főzés, akkor bográcsozás kell, hogy legyen. A válaszadók szerint ugyanis hagyományos ételeink ebben elkészítve a legfinomabbak. A felmérés szerint a legnépszerűbb bográcsételeink 32-32%-kal holtversenyben a pörkölt és a halászlé, gulyást csupán a válaszadók 18%-a készít, míg paprikás krumplit 12%-uk, lecsót pedig 3%-uk főz a nyári hétvégéken. Ha éppen nem bográcsban főzünk, akkor grillen sütögetünk, a magyarok harmada választja ezt.

Kockát a bográcsba!
A kifogástalan bográcsos ízvilág elérésében a hagyomány és az ösztönök a mérvadóak. A válaszadók közel fele a családi receptekre hagyatkozik, negyedük pedig inkább a megérzéseire hallgat a bográcsételek készítésekor. Megérzés ide, családi recept oda, mindenki a hamisítatlan magyaros ízre törekszik, ennek érdekében a megkérdezettek több mint 80%-a használ ízesítőkockákat. A válaszadók szerint a halászlé és gulyásleves kockák szinte már hagyományos alapanyagai a bográcsban készült finomságoknak, a pörköltszaft kocka pedig a kiegyensúlyozott ízvilág biztosítása mellett nagy segítség a megfelelő sűrűség eléréséhez is.

Szabadtér, finom ízek és jó társaság
A szabadtéri főzés a finom ízek és ínycsiklandó ételek mellett, a jó társaságról szól. A megkérdezettek közel fele mindennél többre értékeli a közös szabadtéri főzésben, hogy ilyenkor összejön a család és a barátok, és végre adódik alkalom a nagy beszélgetésekre, együttlétre.

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Kapufa
» játékajánló: Kapufa
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!
Fatal error: Call to undefined function mokamerce() in /var/www/clients/client220/web1130/web/public_html/index.php on line 275