Dobj egy macit 2010-ben is!

AKT?V szerző: graffiti | 0 hozzászólás

A 2009-es hihetetlen sikerű jótékonysági akciót megismétlendő, a Pannon és a Magyar Jégkorong Szövetség újra pályára hívja a macikat!

cikkhez kapcsolódó kép

A felhívás szerint a szurkolók április 11-én, a Pannon Hoki Gála Magyarország–Norvégia mérkőzésén, az első magyar gól után a jégre dobhatják az általuk hozott mackókat, egyéb plüssállatokat, amelyeket a tavalyi kezdeményezéshez hasonlóan, ismét a válogatott játékosok fognak átadni gyerekkórházak betegeinek. Idén a macikból határainkon túlra is jut, Böjte Csaba alapítványánál többszáz szegény sorsú kisgyerek várja majd az új játszótársakat.
Dr. Garami Miklós, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika daganatos gyermekeket kezelő osztályának főorvosa így emlékszik vissza a tavalyi látogatásra: „Sok kis beteg gyermekünk számára közvetlen, a gyógyulást segítő élmény volt találkozni a jégkorong-válogatott tagjaival, azokkal az élsportolókkal, akiket a gyerekek példaképekként tisztelnek, és személyesen tőlük átvenni a plüss macikat. A sok-sok plüssmacit azonnal a szívükbe zárták a gyermekek, és legtöbben a mai napig behozzák magukkal a kórházba a „hokis” macikat, hiszen velük együtt gyorsabban és könnyebben telnek a napok a Gyermekklinikán. Sajnos, voltak olyan kis beteg gyermekek, akiknek nem jutott, ők már nagyon várják, hogy megérkezzenek a macik testvérei.”

Kangyal Balázs, a válogatott akkori csapatkapitánya társaival együtt a Heim Pál Gyermekkórház kis betegeihez vitte el a macikat. „Nagyon szép kezdeményezés volt a tavalyi jótékonysági akció. Megindító volt látni, hogy a kicsik mennyire örültek nekünk és az ajándékoknak. A meccsen felemelő volt látni a szurkolókat és azt, hogy ennyien akartak segíteni, és ez a gesztus a csapatot is motiválta. Biztos vagyok abban, hogy erre a motiváló erőre a fiúknak idén is szükségük lesz. Remélem, most is telt ház lesz a Pannon Hoki Gálán az Arénában, és esetleg még több macit tudunk gyűjteni, mint tavaly.”

A megmozdulás Észak-Amerikából indult Teddy Bear Toss néven. A hírek szerint először a kanadai Kitchenerben borították be a jégpályát játékmackókkal még a nyolcvanas évek derekán, hogy a karácsony közeledtével így kedveskedjenek a gyerekeknek. A kezdeményezés később egész Kanadában és az Egyesült Államokban is elterjedt, és ma már szinte az összes ifjúsági, és sok alsóbb szintű ligában is repülnek a mackók. A rekordot jelenleg a Calgary Hitmen szurkolói tartják, akik 2007. december 2-án, 26.919 darab plüssjátékkal fedték be a jeget. A magyar közönség is igyekszik behozni a rekordot, hiszen az első bevetésen, a tavalyi április 2-ai magyar-finn jégkorong meccs után a szervezők 4532 plüssállatot gyűjtöttek össze.

Pannon jéghoki dobj egy macit 2010

A 2010. április 9-től 11-ig tartó Pannon Hoki Gála kétségkívül a VB-felkészülés csúcspontja lesz. A kiváló ellenfeleket felvonultató eseményen olyan erős csapatokkal mérkőzhet meg nemzeti válogatottunk, mint Ausztria és Norvégia válogatottja. Két remek A csoportos együttesről van szó, még annak ellenére is, hogy tavaly az osztrákok is búcsúzni kényszerültek az elittől. A felkészülés utolsó hetében a Pannon Hoki Gála kiváló erőpróba lesz, s a szervezők remélik, hogy a szurkolók most is megtöltik a nézőteret, a macik pedig idén is ellepik a jeget – a játékosok és a gyerekek nagy örömére.

A Pannon Hoki Gála menetrendje:
Április 9. (péntek), 19.00: Norvégia–Ausztria (Icecenter)
Április 10. (szombat), 18.00: Magyarország–Ausztria (Budapest SportAréna)
Árpilis 11. (vasárnap), 16.30: Magyarország–Norvégia (Budapest SportAréna)
Bővebb információ a www.icehockey.hu honlapon található.

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Schumacher ismét pályára lép!

Ismét megrendezésre kerül a magyarországi Forma-1-es futam előhírnöke,...

Sportoló - kettő az egyben

Margl Tamással, hatszoros magyar bajnok távolugróval, bobossal, Mandul...

Sztárok beteg gyerekekért

Vidám, igazi téli hangulatban telt a délelőtt november 5-én vasárnap a...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Syobon Action! (Cat Mario)
» játékajánló: Syobon Action! (Cat Mario)
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!