SZINesen szép a nyár!

AKT?V szerző: Mia | 2 hozzászólás

Süt a nap, de te szürkének érzed a mindennapjaid, és a közelgő suli gondolatától már most a falnak mész? Egy percig se csüggedj, augusztus végén ha élőnek érzed húzz le délre! A Nap-fény városában, Szegeden ismét elszabadulnak a gyeplő végén az indulatok, augusztus 26-án megnyitja kapuit a fesztiválozók előtt a Szegedi Ifjúsági Napok, vagyis a SZIN.

cikkhez kapcsolódó kép

Most sem fog senki se unatkozni, aki amolyan nyárzáró buliként ellátogat az újszegedi Partfüdő területére.
A szervezők a mínusz egyedik napon emléket állítanak korhű programokkal és tribute zenekarokkal a 40 esztendővel ezelőtti woodstocki fesztiválnak. A Remember Woodstock Stage-en összehozzák Janis Joplint és a The Doors zenekart. Persze nem élő valójukban, de a zenekarok, akik a színpadra lépnek próbálják majd azt az életérzést átadni, amit azok érezhettek, akik 1969-ben részt vettek a legnagyobb hippi összejövetelen. A nap tökéletes zárásaként pedig önfeledten énekelhetjük együtt a Hair című film betétdalait, aminek a vetítésére bárki beülhet a hippi sátorba. Sőt, akiben túlteng az energia még a woodstock-i fesztiváról készült film vágatlan verzióját is végignézheti.

A 0. nap, augusztus 26-a a rock szerelmeseinek kedvez, legalábbis, ami a SZIN színpadot illeti. Olyan zenekarok koncertjeire zúzhatunk majd együtt, mint a Blind Myself, a Road, a Subscribe, a Depresszió vagy az idén 20. szültetésnapját ünneplő Tankcsapda.
A nap hangulatát tovább fokozzák majd az A38 sátorában fellépő Sunchase és a Black Sun Empire. Előbbi dj Ukrajnából érkezik hozzánk, hogy pörgesse a korongokat, míg a Black Sun Hollandiából, hogy egy reggelig tartó bulit csapjon.

A hivatalos nyitónap az alter zene kedvelőinek lett kitalálva. A SZINpadon olyan nagynevű zenekarok tépik majd a húrokat, mint a Kispál és a Borz, a Heaven Street Seven vagy a 30Y.
A szervezők odateszik magukat ekkor is, hiszen olyan nemzetközi vendégek játszanak majd, mint Gabriella Climi, akiről tudjuk, hogy semmi édes nincs benne, vagy a ska zene legendás alakjai a Russkaja zenekar. Aki pedig még ezek után is bírja a tempót az az Evil Nine koncertjére is ellátogathat.

A második nap sokSZINűsége még a nagyon vájtfülűeket is kicsalja a partfürdőre. A Békés megyei gyökerekkel rendelkező, idén 10 esztendős Magna Cum Laude mellett a Csík zenekar is elhúzza a nótánkat Lovasi Andrással kiegészülve. Ha már a tradicionális zenénél tartunk akkor olyan üdvöskéket sem szabad kihagyni, mint a Besh o DroM vagy a PASO. Utóbbi koncertjén biztos, hogy senki nem fog egy helyben álldogálni, ami egyenesen vétek is lenne.
A nap külföldi sztárfellépője pedig Macy Gray lesz.

A zárónapon sem kell a könnyeinkkel küszködnünk a búcsú miatt. Az utolsó órák fájdalmát olyan fellépők feledtetik majd velünk, mint a Kiscsillag, az Anna and the Barbies vagy Ganxsta „Döglégy” Zolee és a Kartel.

De ha neked ennyi program még nem elég, akkor olvass csak tovább!

A rengeteg koncert és fellépő mellett a humor nagyágyúi is ellátogatnak a fesztiválra. Így együtt nevethetünk majd többek között Kovács András Péter, Kőhalmi Zoltán poénjain az A38 sátor Dumaszínházában.

Míg az ökofaluban a modern, könnyen a mindennapok részévé tehető környezetkímélő módszerekkel ismerkedhetünk meg. Sőt ha igazán környezettudatosak kívánunk lenni, akkor az italainkat reohárba kérhetjük a SZIN egész területén, sőt még az étkészletünkkel is „zöldek” tudunk maradni azon a fesztiválon, ami remélhetőleg elnyeri majd az "Európa legzöldebb fesztiválja" címet.

Mire vársz még? Szedelőzködj, csörrenj rá a barátaidra, pakold be a sátrad és húzás le a napfény városába! SZINezd újra az életed, ahogy két éve a Magna énekelte a SZIN himnuszában.

További infókért kattints a www.szin.org oldalra.

Kép forrása: http://zenemagazin.com/wp-content/uploads/2008/09/szin-logo.jpg

Szólj hozzá Te is!

2
luciham20, 2019. 02. 13. 10:09
válasz erre az üzenetre

I spotted your blog’s link posted by a friend of mine on Facebook. Thanks for putting useful information on the web. It’s hard to get this stuff these days. brain test games

1
mircsó, 2009. 08. 11. 16:27
válasz erre az üzenetre

tuti hogy a SZIN megfogja kapni az "Európa legzöldebb fesztiválja" címet
majd mi szegediek teszünk róla...persze nem csakszegediek...aki megteheti jöjjön el....a legjobb pöri

« előző1 következő »
kapcsolodó cikkek

Example-el indul a SZIN

Brit slágergyárossal, az Example-lel startol a Szegedi Ifjúsági Napok....

SZIN 2013: a hazai zenekarok ünnepe

Szegeden idén a hazai zenekarok viszik a prímet. A közel száz hazai fe...

Dance, punk és mambo: ilyen lesz a SZIN!

Szeged már felírta magát a fesztiválvárosok listájára: a SZIN évről év...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Cursor*10
» játékajánló: Cursor*10
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!