Foci EB, Cristiano Ronaldo majomketrec nélkül

AKT?V szerző: Matt | 57 hozzászólás

Olyan gyorsan történt minden, hogy csak most kezdem felfogni az egészet. OTT LEHETTEM A FOCI EB-n. Na ilyen se gyakran történik az emberrel. Előzménye, hogy én lettem az EA Hungary nyereményjátékának egyik nyertese, így elutazhattam, hogy élőben nézzem meg a Portugália-Csehország mérkőzést Genfben.

cikkhez kapcsolódó kép

Június 4. szerda délelőtt. Éppen „vizsgalázban égek” az egyetemen: Hidraulika vizsga. No comment… Sms jön: "Hívjon vissza ezen a számon, Electonic Arts." Azt hittem rosszul látok.
Valahol akkor eszméltem megint, amikor a 200-as buszon zötyögtem Ferihegy felé hajnalban. Irány Genf, a másik magyar nyertessel. Persze – csak, hogy ne legyen olyan egyszerű – római átszállással. Sebaj.

Június 11. Valamikor dél környékén érkeztünk Genfbe. Érkezés után a hotel megkeresése volt napirenden, taxival, érdekességképp megjegyzem, hogy ezt Franciaországban, a határ mellett foglalta nekünk le az EA, amitől kicsit megijedtem, hogyan fogunk mi innen oda-vissza ingázni a másik országba, de meglepetéssel láttam, hogy a franciák a genfi helyi járatokkal úgy járnak be a svájci óragyártás központját jelentő városba a határ mellől, mint a kerepesi munkás Pestre reggelenként. Tömegközlekedéssel mentünk, mivel a meccsjeggyel ingyen megtehettük. Gondolom normál esetben elegendő a járatsűrűség, de az EB ideje alatt a 7-es busz fő/m2-ét is bőven meghaladtuk. Pedig azt hittem az a csúcs…

A városban rövid vizit. Nemzetek palotája, pár világszervezet székhelye, Genfi-tó, óraüzletek – naná, hisz itt van például a Rolex központja is. A belvárosban tömeg, minden tele szurkolókkal, a házak ablakaiból zászlók lógnak, az utcákon már hangol a két tábor. A helyi lakosok nem tudják nem észrevenni, hogy békés városukban EB van, mivel az egész helyet ellepik a futballal kapcsolatos plakátok, standok, na és a rajongól. Jópofa volt, hogy az állomásokon óriási eb-labda alakú információs pultokat raktak ki, illeszkedve az esemény hangulatához. Az árak amúgy kb. 2-3-szorosai az itthoninak – Big Mac a „mekiben” 12 frank, azaz kb. 1900 forint… (gondoltam 3 évvel a cikk első megjelenése után beleírom, hogy ez ma 3000 Ft környékén mozog)– de hát enni, meg emléktárgyakat ugye venni kell. Sálak, pólók, svájci csokik, és hasonlók szerepeltek a gyűjteményben, mert, hogy haza is hozni kell valamit.

himnuszok

El is ment az idő, úgyhogy indultunk a stadionba. Villamossal mentünk, aztán elég sokat kellett gyalogolni, merthogy az aréna már külvárosban található, gyalogszerrel nem biztos, hogy ajánlatos célba venni. Rengeteg árus, akikkel a konkurencia miatt még korrektül alkudni is lehetett. Na meg szurkolók tömege. (Utólag már sajnálom, hogy a városban felállított Fan Zone-ra nem jutott idő, ahol a jegy nélkül maradtak tízezrei nézték a meccseket). A kapuknál elég alapos ellenőrzés, a fényképezőgépemet meg majdnem elvették... Szerencsére sikerült megértetni velük, hogy a szállásra már nem tudom visszavinni a gépet, mivel az minimum 2 órás hadművelet lenne. Megértették. Másfél órával a kezdet előtt már elfoglalhattuk a helyeinket. Itt most beszélhetnék a biztonsági személyzetről és a beengedésről, amit össze se lehet hasonlítani az itthoni körülményekkel, de ezt sokan tudhatják, akik már jártak Nyugat-Európában meccsen. Az arénában már javában ment a "pregame show", speakerekkel, és hangulatfelelősökkel. Ja és az időjárás… iszonyat meleg a napon, mi meg 15 fokra, meg esőre készültünk – innen is köszönet a meteorológusoknak! – úgyhogy meglepett, de könnyen feledtük a dolgot, hisz megjöttek a csapatok melegíteni. A szurkolás káprázatos volt, a hangerő, rigmusok és a sálak tengere hihetetlen hangulatot teremtett a mérkőzésre, ami sajnos képekkel nem leírható.

sálak tengere

Jó helyen ültünk – fő lelátó – úgyhogy a pályára tökéletes volt a rálátás (itt amúgy sem divat az itthon honos „majomketrec” a játéktér körül körül). Vicces volt élőben is látni, Cristiano Ronaldo mekkora színész, gesztikulált, mutogatott, fújtatott, ahogy már megszoktuk tőle, ráadásul a nagy részét a kamera nem is mutatja. Az első játékrészben nem ment neki különösebben a trükközés, aztán két villanás a második félidőben és a meccs embere lett. Hát igen, aki zseni, annak ennyi is elég. Gyorsan lepörgött a 90 perc, amely jó iramban, látványos megmozdulássokkal zajlott. Aztán indultunk a szállásra, a portugálok még maradtak ünnepelni az övéiket.

Portugál szurkolói auto

A meccs után furcsa volt, hogy milyen csöndben vonul el a két tábor a stadiontól. Gondoltuk menjünk, amivel jöttünk, villamossal. De nem tehettük, mert kedvesen átirányítottak a szervezők az intercity-re. Merthogy ezen is ingyen utazhattunk. A városban még kajáltunk, itt azért már érződött a portugál ünnepi hangulat, jöttek az autók, lógtak ki belőlük a portugál zászlók, ment a dudálás, éneklés. Szóval az atmoszféra ismét felejthetetlen volt, ezért is már bánom, hogy az esti meccset már nem a genfi – hatvanezer férőhelyes – fanzone-ban néztük meg, hanem a szálláson a szobánkban LCD tévén…

Július 12. Másnap még visszamentünk a városba, vásárolni, no meg megnéztük a Virágórát, amely az EB tiszteletére virágokból ültetett nemzeti zászlókkal pompázott. Végül a reptér fele vettük az irányt, ahonnan ismét római átszállással érkeztünk meg Budapestre. Ennyi volt, már vége is, pedig maradtam volna még.

Nehéz összegezni ezt a másfél napot. Nem egyszerű, hiszen ezt az élményt átélni kell, leírni nem egyszerű. Életem egyik legnagyobb emlékét tudhatom a hátam mögött. Kicsit irigy vagyok a cseh meg portugál szurkolókra, mert láttam belőlük több tízezret, tele nemzeti büszkeséggel. Igen, ők ott lehettek a kontinens legnagyobb futball-seregszemléjén. Jó lenne, ha egyszer majd újra átélhetném ezt a pár napot. Egy napon majd, de magyar zászlóval a kézben, a himnuszunkat énekelve. Talán majd egyszer…

Szólj hozzá Te is!

37
Nikol, 2010. 09. 20. 23:35
válasz erre az üzenetre

Imádom C.Ronaldot (L)
Isten

36
Ronaldo, 2010. 04. 22. 15:02
válasz erre az üzenetre

szuper

35
petyoka, 2010. 03. 19. 19:00
válasz erre az üzenetre

ronaldo gyozd le a barcelonat

34
csik armand , 2010. 03. 02. 18:32
válasz erre az üzenetre

ronaldo hogy letél ijen jó focista

33
ronáldo, 2010. 02. 27. 19:36
válasz erre az üzenetre

te vagy a világ legjobb huzzz bele

32
szia levi vagyok. , 2010. 01. 20. 20:19
válasz erre az üzenetre

31
nnnn, 2009. 12. 17. 18:37
válasz erre az üzenetre

szeressük és kész (L)(L)

30
" nincs téma ", 2009. 12. 17. 18:36
válasz erre az üzenetre

imádom ennyi (L)(L)(L)(L)(L)

29
nnnn, 2009. 12. 17. 18:35
válasz erre az üzenetre

szeressük és kész (L)(L)

28
Daniportugal7, 2009. 12. 15. 20:04
válasz erre az üzenetre

Cistiano Ronaldo a legjobb a világon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

27
Nanika, 2009. 10. 17. 20:25
válasz erre az üzenetre

Haggyátok már öt békén!!! Útélom, ha bántják. Én nagyon szeretem őt!!!

26
Feri, 2009. 08. 21. 22:42
válasz erre az üzenetre

Emberek nem kell fikázni Ronaldot !!!Nem is ismeritek akkor meg semmi értelme kisemmizni!

25
ronaldinho c ronaldo, 2009. 04. 23. 12:10
válasz erre az üzenetre

c ronaldo ronaldinho figo zidane raul ronaldo becham kaká a legjobak jo lene ha c ronaldoval beszélnék vagy ronaldinyoval

24
peti, 2008. 12. 16. 15:31
válasz erre az üzenetre

ronáldo nyafogos kakaés toni alegjobak

23
robb, 2008. 12. 16. 15:28
válasz erre az üzenetre

toni a világ legjobb focistája

22
csabi, 2008. 11. 16. 20:05
válasz erre az üzenetre

hát sztm Ronaldo-nak ez a nagyképű,flegma viselkedése ez csak image.....az ügynökei kialakítottak egy ilyen arcot számára h ezt mutassa a külvilág felé mivel fiatal,jóképű és tehetséges ebből profitot csináltak,eladták....ebből ő is jól járt meg a körülötte dolgozó emberek is...jó az lehet h kicsit elszaladt vele a ló, dehát ő is ember!!23 éves még szinte kölyök!!HETENTE 44 millió forintot keres... tehetséges meg jó képű és tökéletes teste van!Akárhova megy mindehol őt akarják a nők imádják!!Mégjó h fejébe szállt eza flegmaság!!:/ Ami a játékát illeti..latin gyerek szóval a technikás foci a vérében van..a cselek a trükkök..és nagyon jól csinálja még jó h hasznot húz belőle ha hozzányúlnak már esik...hisz a cselgépeket csak szabálytalansággal tudják megállítani (többnyire) ,de am ezt nem csak ő csinálja..csak róla azért jobban elhíresült mer ő még méltatlankodik is hozzá h meggyőzőbb legyenés inkább én úgy fogalmaznék h jelenleg ő a világon a legjobb formában lévő játékos..mert sztm sok világ legjobbja van...de sztm köztük most ő a legjobb formában lévő játékos

21
rob, 2008. 07. 27. 17:17
válasz erre az üzenetre

120 ezer font természetesen... Kb havi 140 millió forint... Szerintem sokunk életében nem keres annyit... összesen.

Szegény rabszolga.

20
rob, 2008. 07. 26. 12:36
válasz erre az üzenetre

Igazad van kitty, nem csak majom, hanem rabszolga is...

Heti 120 ezerért... Nagyképű majom.

"Én vagyok a rabszolga! Nekem szeptemberig minden szabadnapomon dolgoznom kell, hogy ki tudjam fizetni a moszkvai BL-döntő költségét, mert csak kölcsönből tudtam fedezni az utazást" - idézte a Daily Mail az egyik dühös MU-szurkolót.

Kiemelték a semmiből, és így hálálja meg... Ha Förgi nem hozza el a Sportingból még mindig egy középszerű játékos lenne... és senki nem törődne vele.

Valószínűleg te sem...

A viselkedése után pedig remélem minél előbb elmegy a Real-ba és úgy végzi, ahogy megérdemli... a süllyesztőben. Mint Owen és Henry.
Csak ők talán nem érdemelték meg. Ronaldo viszont teljes mértékben rászolgált.

válasz a(z) 18. üzenetre
19
Vill, 2008. 07. 25. 22:25
válasz erre az üzenetre

Senki ne merje bántani a szerelmemet!

18
...Kitty..., 2008. 07. 25. 22:21
válasz erre az üzenetre

Miért kell majomhoz hasonlítani! Te vagy a majom!Méghozzá jó nagy!

« előző1 2 3 következő »
kapcsolodó cikkek

Schumacher visszatér!

Két héttel a július 30-án megrendezésre kerülő F1-es Pilótaválogatott ...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Bloxorz
» játékajánló: Bloxorz
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!