Foci EB, Cristiano Ronaldo majomketrec nélkül

AKTÍV szerző: Matt | 52 hozzászólás

Olyan gyorsan történt minden, hogy csak most kezdem felfogni az egészet. OTT LEHETTEM A FOCI EB-n. Na ilyen se gyakran történik az emberrel. Előzménye, hogy én lettem az EA Hungary nyereményjátékának egyik nyertese, így elutazhattam, hogy élőben nézzem meg a Portugália-Csehország mérkőzést Genfben.

cikkhez kapcsolódó kép

Június 4. szerda délelőtt. Éppen „vizsgalázban égek” az egyetemen: Hidraulika vizsga. No comment… Sms jön: "Hívjon vissza ezen a számon, Electonic Arts." Azt hittem rosszul látok.
Valahol akkor eszméltem megint, amikor a 200-as buszon zötyögtem Ferihegy felé hajnalban. Irány Genf, a másik magyar nyertessel. Persze – csak, hogy ne legyen olyan egyszerű – római átszállással. Sebaj.

Június 11. Valamikor dél környékén érkeztünk Genfbe. Érkezés után a hotel megkeresése volt napirenden, taxival, érdekességképp megjegyzem, hogy ezt Franciaországban, a határ mellett foglalta nekünk le az EA, amitől kicsit megijedtem, hogyan fogunk mi innen oda-vissza ingázni a másik országba, de meglepetéssel láttam, hogy a franciák a genfi helyi járatokkal úgy járnak be a svájci óragyártás központját jelentő városba a határ mellől, mint a kerepesi munkás Pestre reggelenként. Tömegközlekedéssel mentünk, mivel a meccsjeggyel ingyen megtehettük. Gondolom normál esetben elegendő a járatsűrűség, de az EB ideje alatt a 7-es busz fő/m2-ét is bőven meghaladtuk. Pedig azt hittem az a csúcs…

A városban rövid vizit. Nemzetek palotája, pár világszervezet székhelye, Genfi-tó, óraüzletek – naná, hisz itt van például a Rolex központja is. A belvárosban tömeg, minden tele szurkolókkal, a házak ablakaiból zászlók lógnak, az utcákon már hangol a két tábor. A helyi lakosok nem tudják nem észrevenni, hogy békés városukban EB van, mivel az egész helyet ellepik a futballal kapcsolatos plakátok, standok, na és a rajongól. Jópofa volt, hogy az állomásokon óriási eb-labda alakú információs pultokat raktak ki, illeszkedve az esemény hangulatához. Az árak amúgy kb. 2-3-szorosai az itthoninak – Big Mac a „mekiben” 12 frank, azaz kb. 1900 forint… (gondoltam 3 évvel a cikk első megjelenése után beleírom, hogy ez ma 3000 Ft környékén mozog)– de hát enni, meg emléktárgyakat ugye venni kell. Sálak, pólók, svájci csokik, és hasonlók szerepeltek a gyűjteményben, mert, hogy haza is hozni kell valamit.

himnuszok

El is ment az idő, úgyhogy indultunk a stadionba. Villamossal mentünk, aztán elég sokat kellett gyalogolni, merthogy az aréna már külvárosban található, gyalogszerrel nem biztos, hogy ajánlatos célba venni. Rengeteg árus, akikkel a konkurencia miatt még korrektül alkudni is lehetett. Na meg szurkolók tömege. (Utólag már sajnálom, hogy a városban felállított Fan Zone-ra nem jutott idő, ahol a jegy nélkül maradtak tízezrei nézték a meccseket). A kapuknál elég alapos ellenőrzés, a fényképezőgépemet meg majdnem elvették... Szerencsére sikerült megértetni velük, hogy a szállásra már nem tudom visszavinni a gépet, mivel az minimum 2 órás hadművelet lenne. Megértették. Másfél órával a kezdet előtt már elfoglalhattuk a helyeinket. Itt most beszélhetnék a biztonsági személyzetről és a beengedésről, amit össze se lehet hasonlítani az itthoni körülményekkel, de ezt sokan tudhatják, akik már jártak Nyugat-Európában meccsen. Az arénában már javában ment a "pregame show", speakerekkel, és hangulatfelelősökkel. Ja és az időjárás… iszonyat meleg a napon, mi meg 15 fokra, meg esőre készültünk – innen is köszönet a meteorológusoknak! – úgyhogy meglepett, de könnyen feledtük a dolgot, hisz megjöttek a csapatok melegíteni. A szurkolás káprázatos volt, a hangerő, rigmusok és a sálak tengere hihetetlen hangulatot teremtett a mérkőzésre, ami sajnos képekkel nem leírható.

sálak tengere

Jó helyen ültünk – fő lelátó – úgyhogy a pályára tökéletes volt a rálátás (itt amúgy sem divat az itthon honos „majomketrec” a játéktér körül körül). Vicces volt élőben is látni, Cristiano Ronaldo mekkora színész, gesztikulált, mutogatott, fújtatott, ahogy már megszoktuk tőle, ráadásul a nagy részét a kamera nem is mutatja. Az első játékrészben nem ment neki különösebben a trükközés, aztán két villanás a második félidőben és a meccs embere lett. Hát igen, aki zseni, annak ennyi is elég. Gyorsan lepörgött a 90 perc, amely jó iramban, látványos megmozdulássokkal zajlott. Aztán indultunk a szállásra, a portugálok még maradtak ünnepelni az övéiket.

Portugál szurkolói auto

A meccs után furcsa volt, hogy milyen csöndben vonul el a két tábor a stadiontól. Gondoltuk menjünk, amivel jöttünk, villamossal. De nem tehettük, mert kedvesen átirányítottak a szervezők az intercity-re. Merthogy ezen is ingyen utazhattunk. A városban még kajáltunk, itt azért már érződött a portugál ünnepi hangulat, jöttek az autók, lógtak ki belőlük a portugál zászlók, ment a dudálás, éneklés. Szóval az atmoszféra ismét felejthetetlen volt, ezért is már bánom, hogy az esti meccset már nem a genfi – hatvanezer férőhelyes – fanzone-ban néztük meg, hanem a szálláson a szobánkban LCD tévén…

Július 12. Másnap még visszamentünk a városba, vásárolni, no meg megnéztük a Virágórát, amely az EB tiszteletére virágokból ültetett nemzeti zászlókkal pompázott. Végül a reptér fele vettük az irányt, ahonnan ismét római átszállással érkeztünk meg Budapestre. Ennyi volt, már vége is, pedig maradtam volna még.

Nehéz összegezni ezt a másfél napot. Nem egyszerű, hiszen ezt az élményt átélni kell, leírni nem egyszerű. Életem egyik legnagyobb emlékét tudhatom a hátam mögött. Kicsit irigy vagyok a cseh meg portugál szurkolókra, mert láttam belőlük több tízezret, tele nemzeti büszkeséggel. Igen, ők ott lehettek a kontinens legnagyobb futball-seregszemléjén. Jó lenne, ha egyszer majd újra átélhetném ezt a pár napot. Egy napon majd, de magyar zászlóval a kézben, a himnuszunkat énekelve. Talán majd egyszer…

Szólj hozzá Te is!

52
grish, 2018. 01. 23. 12:56
válasz erre az üzenetre

check in to their portal Every company crucial assets are their staff members. http://tmmenards.co TV channels and also advertisements on radio. Menards method of elevating

51
fanny, 2018. 01. 23. 12:56
válasz erre az üzenetre

check in to their portal Every company crucial assets are their staff members. https://tmmenards.co TV channels and also advertisements on radio. Menards method of elevating.

50
danny, 2017. 12. 02. 12:35
válasz erre az üzenetre

Sharing it with your buddies on instagram. http://instagramloginway.com Relate to the Social network accounts as well as share extensively.

49
messi, 2012. 01. 11. 11:56
válasz erre az üzenetre

RONALDO EGY NAGY SZAR

48
matt (matt), 2011. 04. 26. 21:50
válasz erre az üzenetre

Hali! Nem gondoltam volna, hogy egy 2,5 éves cikkre jön még komment. Természetesen járok még meccsekre, nemrég voltam a válogatottal Amszterdamban a holland-magyar meccsen. Az is nagy élmény volt, talán a legjobb válogatott meccs amit valaha láttam a magyaroktól.

válasz a(z) 47. üzenetre
47
ricsi, 2011. 01. 22. 19:04
válasz erre az üzenetre

meg vagy mienek a mecseid irj vissza na szeva

46
Dia, 2011. 01. 07. 20:09
válasz erre az üzenetre

a ronaldo nekem is a legg job focistám a világon és messi

válasz a(z) 44. üzenetre
45
ronaldinho, 2011. 01. 07. 20:04
válasz erre az üzenetre

én mondom hogy a ronaldo a hawerom

44
Szabi, 2011. 01. 07. 20:03
válasz erre az üzenetre

Csátok Ronaldo a legjobb mert mess inekem nem annyira jó a fociban!Fúúj Messi

43
bocsábat énekekem mért nem irtok, 2011. 01. 07. 20:01
válasz erre az üzenetre

hülyék

42
norbert na ide fegyejetek a ronaldinho nem jó focista, 2011. 01. 07. 19:59
válasz erre az üzenetre

a honaldinho olyan szar focista csak mondom

41
norbert, 2011. 01. 07. 19:57
válasz erre az üzenetre

kébzejétek el én legjóbban a messit szeretem
nem a unoka tesomat

40
cristiano ronaldo, 2011. 01. 07. 19:55
válasz erre az üzenetre

lákélv bahj terhekl ékkl olmjh rte madridod!

39
norbert, 2011. 01. 07. 19:48
válasz erre az üzenetre

szia hala portugál

38
artyy, 2010. 10. 09. 22:06
válasz erre az üzenetre

Alah Madrid! Glory MU ! A legjobb mindig a legjobb scaptoba kerul nem ien akarmien hitvan barcelonaba! Forza Ronaldo

37
Nikol, 2010. 09. 20. 23:35
válasz erre az üzenetre

Imádom C.Ronaldot (L)
Isten

36
Ronaldo, 2010. 04. 22. 15:02
válasz erre az üzenetre

szuper

35
petyoka, 2010. 03. 19. 19:00
válasz erre az üzenetre

ronaldo gyozd le a barcelonat

34
csik armand , 2010. 03. 02. 18:32
válasz erre az üzenetre

ronaldo hogy letél ijen jó focista

33
ronáldo, 2010. 02. 27. 19:36
válasz erre az üzenetre

te vagy a világ legjobb huzzz bele

« előző1 2 3 következő »
kapcsolodó cikkek

Schumacher visszatér!

Két héttel a július 30-án megrendezésre kerülő F1-es Pilótaválogatott ...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Bloxorz
» játékajánló: Bloxorz
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!