Tibeti szimpatizánsok az olimpia ellen

AKTÍV szerző: Adrienn | 1 hozzászólás

Március 24-én útjára bocsátották az olimpiai lángot, amellyel különböző nemzetiségű sportolók futhatnak a világ minden táján. De idén nem minden a tervek szerint alakult, hiszen tibeti szimpatizánsok megpróbálták eloltani a lángot.

cikkhez kapcsolódó kép

Már a márciusi lánggyújtáson is próbálkoztak a tűz eloltásával a Tibet mellett álló aktivisták. Azért szeretnék bojkottálni a láng útját, illetve magát az augusztusi rendezvényt is, mert úgy vélik, hogy így tudnak a leghatékonyabban kiállni a Tibetben történt Kína általi mészárlások ellen.

A játékok jelképét, az öt karikát átformálták öt bilinccsé, és ezt a zászlót több európai intézmény falára kiakasztották – olyan helyeken, ahol éppen a láng járt. Sőt, az elmúlt napokban Londonban és Párizsban nagyobb fennakadásokat is okoztak, hiszen többször megakadt miattuk a futás, és inkább busszal vitték tovább a tüzes jelképet. Számos tüntetőt állítottak elő a rendőrök mindkét európai városban.

A világon minden országban téma az olimpia bojkottja, több ismert ember egyetért ezzel a tevékenységgel. Legutóbb Hillary Clinton szólította fel az amerikai elnököt, hogy ne vegyen részt a játékok megnyitóján.

Szólj hozzá Te is!

1
ja, vendég, 2008. 04. 26. 09:44
válasz erre az üzenetre

barmok!

« előző1 következő »
kapcsolodó cikkek

Peking 2008 - vízilabda + exkluzív interjú Kis Gáborral

Olimpiai sorozatunk első részében a vízilabdát vesszük górcső alá. Átt...

Peking 2008. - nálunk már kezdődik az olimpia!

163 nappal a XXIX. Nyári Olimpiai Játékok kezdete előtt elindítjuk oli...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
McDonald's
» játékajánló: McDonald's
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!
Fatal error: Call to undefined function mokamerce() in /var/www/clients/client220/web1130/web/public_html/index.php on line 275