A US Open magyar sztárja: Szávay Ágnes

AKT?V szerző: Noncsi | 0 hozzászólás

1958-ban Körmöczy Zsuzsa, 2001-ben Mandula Petra, 2007-ben pedig Szávay Ágnes ért el kiemelkedő sikereket. A fiatal teniszezőnő a US OPEN-en egyéniben a negyeddöntőig, párosban az elődöntőig menetelt. Most mindkét számban a 23. helyen áll a világranglistán.

cikkhez kapcsolódó kép

Mikor mindenki elfoglalta a helyét és megtelt a lelátó, majd teljes hangerővel megszólalt az ismert filmsláger, a „Valami Amerika”, és beindult a tűzijáték is, megérkezett a várva várt tehetség, Szávay Ágnes.

A beszélgetés során múlt, jelen és jövő egyaránt szóba került. Elmondta, hogy szülei vitték le a teniszpályára, s bár nem ragadott már akkor végleg ütőt –közben más sportokat is kipróbált- mégiscsak a tenisznél kötött ki. Eleinte hobbiként járt le az edzésekre, de tehetsége hamar megmutatkozott, és miután 10-11 éves korában megnyerte első versenyét, eldöntötte, sokra akarja vinni! 13 évesen megkapta első szponzorszerződését. Innen már nem volt megállás.

A tenisz kapcsán beutazta a világot, járt sok szép és „csúnya” helyen is. A mérkőzések mellett körülnézni ugyan nem sok ideje marad, egy kedvenc országot mégis meg tudott nevezni: Ausztrália. Természetesen ide kapcsolódik legkedvesebb versenye is, az AUSTRAL OPEN. Egy, a közönség soraiban ülő úriember kérdésére válaszolva elmondta Ági, eddig azt gondolta, salakon nagyobb sikereket ér majd el, de most már nyugodtan kijelentheti, a kemény pálya sem okoz gondot neki.
<br />Még jó pár évig szeretne a profik között versenyezni, de az aktív sportolás után sem szívesen szakadna el a tenisztől. Ha teheti, itthon népszerűsíti majd sportágát, és segíti a fiatal tehetségeket.

Megtudtuk azt is, hogy a meccseit soha nem szokta visszanézni. „Lehet, hogy ez persze nem jó, mert a felvételekből is tanulhatnék, de az edzőim mindig ott vannak a pálya szélén, így a meccsek után rögtön elmondják, milyennek látták a játékomat” – indokolt Ági. A mérkőzések előtt –levezetendő a feszültséget- egyedül szokott maradni, néha zenét hallgat, de a pályáralépés előtt az edzői pacsi soha nem marad el.

A sokunkat foglalkoztató kérdésre is választ kaptunk: miért szeretné többek között ő is legyőzni Marija Sarapovát? „Szerintem még magának sem lenne képes azt mondani, hogy ’Hello’!” – mondja nevetve Ági. „Mindenki tudja, hogy nagyon sokat gondol magáról. Igazán senki sem kedveli őt. Le szeretném győzni!” Az őt búcsúztató Kuznyecovával jó a kapcsolata: „Általában egy elvesztett meccset követően nincs jó kedvem, de a negyeddöntő után rögtön mondott valamit, fogalmam sincs, mi volt az, amin mosolyognom kellett.”

Végül ígéretet kaptunk tőle, hogy jövőre őt is láthatjuk majd játszani a rómain.</p>

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó szavazás
Milyen az oldal?

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Mortal Szombat
» játékajánló: Mortal Szombat
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!