Rajtol a száguldó cirkusz

AKT?V szerző: Boszi | 0 hozzászólás

Az Forma 1-es világbajnokság 11. állomása a Hungaroring. A vasárnapi futam azonban korántsem az egyetlen látnivaló, amit kínálnak a szervezők. A Lánchídon már ma felbőgtek a motorok, és ezzel a bemutatóval kezdetét vette a magyar futamot megelőző programsorozat.

cikkhez kapcsolódó kép

Olcsóbb jegyárak, Omega koncert - a szervezők próbáltak minél több hazai szurkolót is a lelátókra csalogatni a hétvégi futamra. Hogy az engedmények a várt hatást érték-e el az majd csak a verseny után derül ki.
Az idei lesz a 22. Magyar Nagydíj, hiszen 1986 óta minden évben leróják a köröket a pilóták a mogyoródi pályán. A versenyzők többsége szereti a Hungaroringet, pedig előzési pontok szinte nincsenek is rajta, így a pálya meglehetősen szűk és lassú, és nem kis vezetői bravúrt és rutint kíván a 70 kör végigvezetése. Már csak azért sem gyerekjáték a táv teljesítése, mert a sok kanyar és a rövid egyenesek miatt nincs olyan pályarész, ahol pihenhetnének. Szintén nem kedvező tényező az időjárás sem. Bár a tavaly futamon borult a papírforma és esős idő volt, a hét eleji meteorológiai előrejelzések ellentmondásosak a hétvégi várható időjárással kapcsolatban. Az sem kizárt, hogy ahogy az előző, Európai Nagydíjon is előkerültek az esőgumik, most is szükség lesz rájuk.
Persze az esős versenyek általában külön izgalmat tartogatnak így talán nem is tenne feltétlenül rosszat egy kis plusz adrenalin a versenynek. Vegyük csak példának az előző állomást.
Alonso az Európai Nagydíjon, Nürburgringen besöpörve idei harmadik futamgyőzelmét a világbajnoki pontversenyben két pontra megközelítette csapattársát, Lewis Hamiltont. A spanyol kivételes tehetségének és hidegvérének volt köszönhető, hogy a verseny javarészében vezető Massát öt körrel a finish előtt leelőzte. A pontversenyt vezető fiatal klasszis, Hamilton pedig idén előszőr lemaradt a dobogóról, és még a pontszerzőpozícióról is.
A szerencse nem kedvezett a Ferrarinak sem Németországban, mert Massa végjátékban való
leelőzése mellett Raikönnen kocsija is csődöt mondott, így pont nélkül maradt a finn pilóta.
Ellenben a hirtelen jött csapadék előnyt jelentett Mark Webbernek például, aki a harmadik helyre hozta be autóját, vagy a meglepetésként negyedik- és ötödik helyen záró Wurznak és Coulthardnak.
A szakemberek zöme a hétvégére a McLaren sikerét valószínűsíti a pálya karakterisztikája miatt, de ehhez még minden kétséget kizáróan Alonsóéknak is lesz egy-két szavuk.
A világbajnoki pontverseny eddigi állása igen csak izgalmakkal teli. Az idény felénél még mindekét ferraris és mclarenes pilóta jó eséllyel pályázhat a világbajnoki trófea megszerzésére.
A listát Lewis Hamilton vezeti, két ponttal mögötte Fernando Alonso áll, a jelenlegi harmadik Felipe Massa és a negyedik Kimi Räikkönen. A spanyol és a finn pilóta 3-3 győzelemmel büszkélkedhet, míg Massa és Hamilton 2-2 alkalommal állhatott fel a dobogó legfelső fokára. a dobogó legmagasabb fokára. Tehát a nagy négyes újabb ütközetét mindenki felcsigázva várja.

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Áll az alku?
» játékajánló: Áll az alku?
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!