Csoportelső Magyarország!

AKT?V szerző: Adrienn | 0 hozzászólás

A Világliga budapesti csoportkörét magabiztosan, látványos játékkal, hatékony védekezéssel nyerte dr. Kemény Dénes csapata, akik a torna záró napján az oroszok ellen szálltak vízbe.

cikkhez kapcsolódó kép

Az első negyed megkezdése előtt vehette át a jubilálásáért járó díját Szécsi Zoltán, dr. Molnár Tamás és Benedek Tibor. Utóbbi játékosunk a négyszázadik válogatottságát ünnepelhette idén nyáron a Margit-szigeten.

A kezdő felvonás szerelésektől, kiállításoktól és a lelkes közönségtől volt hangos. Természetesen akadtak gólok is a negyedben, hiszen kezdésként Molnár Tamás pattintott lövése után nyúlhatott maga mögé az orosz kapus, majd ezt a szbornaja sem hagyta szó nélkül, Aksenov egyenlített, később pedig Szivós és Agarkov rezegtette meg a hálót. Ezután Biros köszönt be büntetőből, mivel Szivós visszahúzását ötméteressel ’jutalmazták’ a sípmesterek. (3-2)

A második etapban ismét Molnár nyitotta a gólok sorozatát egy akkora bombával, hogy a játékszer fennakadt a hálón. Egy orosz oldalháló után Varga Dániel is feliratkozott a góllövők listájára, amit a másik részről Ushakov reagált le, így már 5-3-at mutatott az eredményjelző. A maradék néhány percben ismét a Varga-Molnár páros volt eredményes, amelyből az következett, hogy 7-3-mal fordulhattunk.

A félidő után sem sikerült elhoznunk a labdát a ráúszásnál, de egy szép szerelést követően – a változatosság kedvéért – ismét Molnár talált be. Oroszország válogatottját valósággal megbénítottuk, hiszen hosszú percek óta nem tudták áttörni a védekező kezeket, vagy ha ez sikerült is nekik, Nagy Viktor biztos pontként állt a kapuban, és nem engedett be egyetlen gólt sem. Ez tartott egészen Stratan első találatáig, ami Varga dupláját követte. Stratan egy előnyt még gólra váltott a negyed vége előtt, ám Gór-Nagy még tudott erre is válaszolni.

A záró rész már nem tartogatott meglepetéseket: stabil védelmünkön csak Agarkov és Odintszov tudott utat törni; de mi azért még emlékezetesebbé tettük Dudkin kapus számára a találkozót, hiszen az utolsó pillanatokban még Fodor, Kiss és Varga lövése után is maga mögé kellett nyúlnia.

A csoport élén tehát Magyarország válogatottja veretlenül végzett. A második helyen a horvátok, a harmadikon a spanyolok, a negyediken a románok és az ötödiken az oroszok végeztek. Hazánk fiainak most két nap pihenő következik, majd folytatják a felkészülést, hiszen két hét múlva már Spanyolországban meccselnek.

Magyarország - Oroszország: 15-7 (3-2; 4-1; 5-2; 3-2)
Góllövők: Varga Dá. 5; Molnár 4; Biros 2; Gór-Nagy 1; Szivós 1; Kiss G. 1; Fodor 1; illetve Agarkov 2; Stratan 2; Aksenov 1; Ushakov 1; Odintszkov 1

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Rodent Tree Jump - Célbamókusoló 5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!