Lealáztuk a világbajnokokat!

AKT?V szerző: Adrienn | 0 hozzászólás

A szombat délutáni hőségben teljesen megtelt a Hajós Alfréd Sportuszoda. Nem is csoda, hiszen a magyar vízilabda válogatott a horvátokkal meccselt a Világliga soron következő összecsapásán.

cikkhez kapcsolódó kép

A mérkőzés teljes extázisban kezdődött: a kiváló hangulatról az orosházi dobososztag, a számtalan mennyiségű piros-fehér-zöld zászló és duda gondoskodott. Az első negyedben a horvátok hozták el a labdát a ráúszásnál, de a találkozó első gólját dr. Molnár Tamás szerezte akcióból. Nem sokat kellett várni a válaszra, Fodor kiállítását követően Dobud egyenlített. Ezt követte Kiss Gergely és Karac első találata, majd Benedek, Kis Gábor és ismét Kiss Gergely volt eredményes. Egy szabályos szerelést követően a bírók mégis Varga Dánielt küldték kötelek közé, és ebből a helyzetből tudott szépíteni a piros-fehér együttes. A negyed utolsó attrakciója azonban Madaras nevéhez köthető, hiszen szabaddobás gólja parádésnak tetszett.

A második játékrészben Biros labdaelhozatalát egy kihagyott helyzet, és egy kontra követte; majd Péter utat talált az ellenfelek védői között, és 7-3-ra alakította az állást. Kiss Gergely ejtése és egy kontra után nem jött ki az előre megbeszélt figuránk, így a világbajnokok jöhettek. A centerük fölé lőtt, míg a másik oldalon Fodornak sikerült leszakadnia védőjéről, és bevarrta a magyar válogatott kilencedik gólját. Az ellenfél lövése pedig nagy szerencsével becsúszott Szecska keze alatt a hálóba, így már 9-4 volt ide, és ennyi is marad az eredményjelzőn egészen a harmadik etapig.

Ott ugyanis több percen keresztül megbénítottuk a horvát lövőket, és csak mi rezegtettük meg a hálót: először Fodor, majd Biros és Benedek révén. Buslje akcióból pofozott kicsit az eredményen, de Szívós ezt sem hagyta szó nélkül.

A záró felvonásban három találat született Kiss Gergelynek, Dobudnak és Kis Gábornak köszönhetően. Utóbbi játékosunk hatalmas ütést kapott az orrára, de szerencsére nem szenvedett maradandó sérülést. Ő maga így nyilatkozott honlapunknak: „Fájt az ütés, kicsit vérzett is, de semmi komoly baj nincs vele.”

Arra a kérdésünkre, hogy gondolta-e a mérkőzés előtt, hogy ennyivel verik meg a horvátokat (15-6), ezt a választ hallottuk: „Nem, egyáltalán nem, hiszen az előző meccsen, kedden döntetlent játszottunk. De mindenképpen örülünk neki.”

Benedek Tibort is sikerült mikrofonvégre kapni, akit a közönség buzdításáról kérdeztünk:
„Vízilabdázni igazából ezekért a mérkőzésekért érdemes, hiszen mindig nagy felüdülés, hogy ennyi ember szurkol nekünk, és ez hatalmas lendületet ad.”

Magyarország – Horvátország: 15-6 (6-3; 3-1; 4-1; 2-1)
Góldobók: Kiss G. 4; Kis G. 2; Benedek T. 2; Biros P. 2; Fodor R. 2; Szivós M. 1; Molnár T. 1; Madaras N. 1; illetve Dobrud 2; Karac; Buljubasic; Petkovic; Buslje

HALLGASSD MEG az interjúket!
- Benedek-interjú
- Kis Gábor-interjú

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
On the run
» játékajánló: On the run
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!