A spanyolok is kipipálva

AKTÍV szerző: Adrienn | 0 hozzászólás

A Margit-szigeten zajló ’Világliga az Unicum-kupáért’ elnevezésű eseménysorozat harmadik napján a magyar vízilabda válogatott a spanyol csapattal mérkőzött meg. Nem is akárhogyan…

cikkhez kapcsolódó kép

A világbajnoki ezüst- és bronzérmes harcát hozta a csütörtöki nap a Hajós Alfréd uszodában. A Saint Martin zenéjére történt bevonulás utáni bemutatáskor (a mi csapatunkból ezen a napon Hosnyánszky Norbert, Nagy Viktor, Kiss Csaba és Hárai Balázs hiányoztak) mindenkit meglepetten ért a hír, miszerint az egyes számú kapusunk az ifjú Baksa László lesz.
De a szegedi tehetség rögtön az első negyedben bebizonyította, hogy nem véletlenül szavazott neki bizalmat dr. Kemény Dénes: számos támadás halt el az ő mozdulatainak köszönhetően. Elöl pedig sült a fiúk keze: először Kiss Gergely, majd Varga Dániel, Biros Péter, Kis Gábor talált be a spanyol hálóba. Ezt egy Piralkov- találat és még egy Kiss Gergely hálórezegtetés követte.
A második negyedben kicsit kiegyenlítettebb volt a küzdelem, hiszen mindkét oldalon négy-négy gól esett. A harmadik etap több izgalmat hozott: többször szereltük ellenfelünket, szép csapatjátékot produkáltunk, de mégis csak egyszer-egyszer nyúlhattak maguk mögé a kapusok - ez köszönhető a teljesítményüknek és a pontatlanságoknak, bírói ítéleteknek is.
A záró felvonásban is mi hoztuk el a labdát a ráúszásnál (mint eddig mindig), és Madaras rögtön be is köszönt. Majd három spanyol gól született – mind akcióból. Biros Péter bombagólja pedig az utolsó találat volt az összecsapáson, amely beállította a 12-9-es győzelmet.


A mérkőzés végén az újonc Baksa Lászlót kérdeztük:
„Picit izgultam a meccs elején, hiszen nem sokat játszottam még a válogatottban ilyen fontos és kemény mérkőzésen. A meccs elején szerencsére mentek a védések, és megjött az önbizalom is számomra. Örülök a győzelemnek, van még mit gyakorolnia a csapatnak, de főleg nekem. Remélem, kapok még játéklehetőséget itt a Világligában.”

Magyarország – Spanyolország: 12-9 (5-1; 4-4; 1-1; 2-3)
Kiss G. 2; Biros P. 2; Madaras N. 2; Benedek T. 2; Varga Dé. 2; Kis G. 1; Varga Dá. 1; illetve Piralkov 3; F. Perrone 3; Molina 1; Garcia 1; R. Perrone 1; Perez 1.


HALLGASSD MEG az interjúkat!
- Baksa

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Mortal Szombat
» játékajánló: Mortal Szombat
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!