Arany nélkül zártunk

AKT?V szerző: Adrienn | 0 hozzászólás

Csalódások sorozatát láthatták a sportrajongók a hét második felében a Melbourne-ben lebonyolított XII. vizes világbajnokságon. Először a női válogatott bukását, majd úszóink eredményeit, végül pedig férfi pólósaink vereségét könnyezhette meg Magyarország.

cikkhez kapcsolódó kép

A női pólóválogatott csütörtökön már az elődöntőben játszhatott az amerikaiak ellen. A lányok ugyan szép játékot mutattak, de a negyedik negyed végén 8-8-at mutatott az óra, és így következhetett a hosszabbítás. Ahol ugyan mi szereztük meg a vezetést, de kiegyenlítettek az amcsik, sőt a legvégén 9-10 állt az eredményjelzőn. Így már csak a bronz reménye maradt. A harmadik helyért az oroszokkal kellett csatáznunk. A magyarok csak az elején vezettek, utána folyamatosan elment az ellenfél, és maximum egalizálni tudtunk. Az utolsó negyedben még láttunk néhány olyan megmozdulást, ami megvillanthatta volna a bronzérem csillogását, de sajnos a végén 8-9-cel elment a hajó.

Mindeközben folytak az úszószámok is, ahol többek között Cseh Lászlóért és Kerékjártó Tamásért izgulhattunk a 200 méteres férfi vegyes számában. Cseh Európa-rekorddal a harmadik helyen zárt (az amerikai Phelps és Lochte előzte meg; előbbi világcsúcsot úszva – 1:54.98), Kerékjártó pedig a hatodik lett. Szepesi Nikolett 200 női háton, míg Gyurta Dániel 200 férfi mellen szintén a hatodik helyezést szerezte meg. Aztán jött vasárnap a 400 vegyes, ahol érmet, mi több aranyat is reméltünk. De az érem helyett be kellett érnünk egy ötödik és egy nyolcadik hellyel. Ami valljuk be, nem rossz eredmény, hiszen ez azt jelenti, hogy ebből a pici országból két úszó ott van a világ legjobb nyolc versenyzője között, de a szívünk akkor is fáj. Laci messze elmaradt legjobbjától (4:14.76-ot úszott, a legjobbja pedig 4:09.63), Phelps pedig –mondani sem kell, hogy – világcsúccsal állhatott fel a világ csúcsára (4:06.22).

Na, és ha ez eddig nem lett volna eléggé szomorú, akkor beszéljünk a legfájóbb dologról, a férfi pólódöntőről! Mindenkit meglepett, hogy a horvát csapat legyőzte Szerbiát (10-7), és bekerült a döntőbe. Tudtuk, hogy erősödött a horvát válogatott, de senki nem gondolta, hogy ilyen mértékben. Hazánk fiai drámai csatát vívtak a spanyolokkal a döntőbe jutásért, de végül a hosszabbításos mérkőzésen hozták a kötelezőt: az elmúlt évek egyik legizgalmasabb viadalában legyőztük őket. A fináléban pedig a szerbverő szomszédainkkal vívtunk igen kemény harcot, akik nem hazudtolták meg délszláv vérmérsékletüket. A bíróknak itt is voltak érdekes ítéletei, de mint tudjuk, a sípmesteri felfogást bele nem számítva kell megnyernünk a meccset. A védekezésünkre nem igazán lehetett panasz, viszont elöl nem nagyon ment a játék. A nagy lövőinknek pont akkor nem sült a kezük, amikor leginkább kellett volna. Szécsi hiába parádézott a kapuban, egy világbajnoki döntőt, de akár egy átlagos meccset sem lehet megnyerni úgy, hogy elöl nem dobunk megfelelő mennyiségű gólt. Márpedig most nem tudtuk elégszer bevenni Vican kapuját, így a dobogón állva a horvát himnuszt játszották el.

Igen… A magyart egyetlen egy díjátadón sem hallhattuk. Rég volt ilyen, nem ehhez vagyunk hozzászokva. Más válogatott örülne az ezüstnek, de nekünk kudarcot jelent. Igen, kudarcot… Méghozzá azért, mert hozzászoktatott minket Kemény Dénes és együttese a maximumhoz. De van annyi erő, kitartás és büszkeség a fiúkban, hogy nem hagyják annyiban, és jövőre, a pekingi olimpián mindent, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy visszakerüljenek arra a bizonyos csúcsra.

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Skies of War
» játékajánló: Skies of War
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!