Márciusban mindenki Melbourne-re figyel

AKT?V szerző: Adrienn | 0 hozzászólás

Nem véletlen, hogy ebben a hónapban minden tekintet Melbourne-re szegeződik, hiszen március 17-től április 1-ig ez a csodás város ad otthont a 12. FINA úszó-, műúszó-, műugró-, hosszútávúszó- és vízilabda világbajnokságnak.

cikkhez kapcsolódó kép

Március 17-én a szinkronúszással veszi kezdetét a 2007-es világbajnokság, majd 18-tól a hosszútávúszást kísérhetjük figyelemmel. Az igazi izgalmak 19-én kezdődnek, amikor a műugrók mellett a női vízilabdások is vízbe szállnak a Rod Laver Arenaban.
Pólós lányaink a D jelű csoportban szerepelnek, ahol először az olasz válogatottal, majd az új-zélandi csapattal, végül pedig a kubaiakkal kell meccselniük. Igazán izgalmasnak az itáliaiak elleni összecsapás ígérkezik, hiszen a többi válogatott eddig jóval gyengébbnek bizonyult a magyaroknál. Így nem tűnik nehéznek a továbbjutás, ahol a keresztbejátszást követően bejuthatunk a március 29-iki elődöntőbe.

20-án fiaink kezdik meg vb szereplésüket Új-Zéland válogatottja ellen, majd a kanadaiakkal és a románokkal játszanak. Szinte biztosnak érezhetjük a csoportelsőséget, hiszen egyik ellenfelünk sem tudta megszorongatni a mieinket az utóbbi időben. Az elsőséget megszerezvén már biztosan elődöntőért játszunk, hiszen a négy első helyezett automatikusan bejut a nyolc közé. Ott pedig már az egyenes kieséses szakasz következik, amelynek a győztesei a 30-diki elődöntőkben vehetnek részt. Az aranyérem sorsáról pedig április 1-jén döntenek a csapatok. (Nem nehéz megjósolni, hogy melyik két ország legjobbjai vívnak majd a legfényesebb medáliáért.)
Mindeközben már javában zajlanak az úszószámok, hiszen 25-én csobbannak először a világ legjobb úszói. A magyar csapat tíz fővel utazik Ausztráliába: hat férfi és négy női versenyzőnk képviseli hazánkat. Rajtuk kívül olyan nagy nevek lesznek jelen, mint Pieter van den Hoogenband, Inge Dekker, Brendon Hansen, vagy éppenséggel Cseh Laci legnagyobb ellenfele, Michael Phelps.


A női válogatott tagjai

Benkő Tímea, Brávik Fruzsina, Brávik Henrietta, Bujka Barbara, Györe Anett, Horváth Patrícia, Pelle Anikó, Primász Ágnes, Stieber Mercedes, Takács Orsolya, Tomaskovics Eszter, Valkay Ágnes, Zantleitner Krisztina (tartalék: Tóth Ildikó)


A férfi válogatott tagjai

Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes


Az úszóválogatott tagjai

Bodor Richárd, Boulsevicz Beatrix, Cseh László, Gyurta Dániel, Hosszú Katinka, Kerékjártó Tamás, Kis Gergő, Szepesi Nikolett, Verrasztó Dávid, Verrasztó Evelin

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
MotherLoad
» játékajánló: MotherLoad
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!