Cseh László: Problémáim vannak az úszással

AKT?V szerző: graffiti | 2 hozzászólás

Sajnos, pontosan tudom, hogy vannak problémáim az úszással: nem elsősorban technikailag, hanem az állóképességgel - mondta Cseh László úszó, aki ezüstérmet szerzett a Helsinkiben megrendezett úszó Európa-bajnokság második napján.

cikkhez kapcsolódó kép

Cseh László, aki második lett 400 vegyesen

„Sajnos, pontosan tudom, hogy vannak problémáim az úszással: nem elsősorban technikailag, hanem az állóképességgel. Nem sikerült azt az edzésmennyiséget rendesen megcsinálnom, amit kellene. Ez az év egyáltalán nem jött úgy össze, ahogy szerettem volna, hiszen a margitszigeti Európa-bajnokságon sem tudtam a legjobb időimet túlszárnyalni, a mostani idő pedig egyenesen gyalázatos. Az igazán gyalázatos azonban az, hogy valaki megvert Európából. Pontosan tudom, mit kell tennem ahhoz, hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer. Ahhoz, hogy Phelpst meg tudjam verni, mindent más fel kell áldozzak, kizárólag az úszásra szabad koncentrálnom, semmi másra. Túlságosan felőrölt a többi tevékenység, alighanem a tanulást is le kell építenem annak érdekében, hogy újfent a régi legyek. Az elszántság megvan bennem, még ha most iszonyúan rosszul is érzem magam. Rég voltam ennyire elkeseredve…”

Turi György, Cseh László edzője

„Előbb-utóbb ennek be kellett következnie. Laci most nincs abban az állapotban, hogy lépést tudjon tartani egy ennyire élesre töltött olasszal. Marin csak erre koncentrált, tegnap kétszázon nem is indult. Ami Lacikának Phelps, az neki Laci. Egyszer mindenképpen el akarta kapni: korábban is ott volt a nyomában, most, amikor Laci nem volt tökéletes állapotban, amikor ez a verseny csupán egy állomás volt, nem cél, sikerült megelőznie. Laci egyébként a nyári Eb óta nem úszott 400 vegyesen versenyt, sem az ob-n, sem a zágrábi viadalon - talán ez is közrejátszott a mai történetben. De nincs baj. Sőt, ahhoz, hogy még nagyobb erőbedobásra sarkallják, kellett ez a pofon.”

Verrasztó Dávid, aki negyedik helyen végzett

„Ez nem volt valami jó. Elúsztak tőlem nagyon, utána már nem nagyon tudtam mit csinálni. Megvertek nyolc másodperccel, ez nagyon sok. Reggel ment, de csak akkor. Jobbat vártam magamtól, időben is, helyezésben is.”

Fehérvári Balázs, Verrasztó edzője

„Mindig elégedetlenkedik, de Dávid már csak ilyen. Az az igazság, hogy magyarként indulni ebben a számban óriási kihívás: már reggel nagyon keményen kell úszni ahhoz, hogy egyáltalán döntőbe kerüljön az ember, ezt a mostani eredmények is bizonyítják (Kerékjártó Tamás negyedik, Nagy Péter hatodik lett, de egy nemzetből csak kettő kerülhet a fináléba.) Neki egy nap alatt két ilyen erős verseny még sok, ahhoz túl fiatal. Most is elfogyott az ereje. Azt mondtuk neki, a lengyelt próbálja megfogni, és akkor dobogós lehet - őszintén szólva, a görög vetélytárssal nem számoltunk, eddig nem volt jobb eredménye. A lengyelt végül megverte, jött egy 57-es százat a végén, ami mutatja, micsoda lelkiereje van - igaz, a görögöt akkor sem tudta volna megfogni, ha mellette úszik. Az egy érdekesebb történet lett volna, ha reggel nincs a nagy hajtás, és egymás mellett vannak. De nincs vész, megyünk tovább az úton, és igyekszünk azt elérni, hogy két év múlva Dávidnak legyen egy kiugró, valóban erős száma.”

Szólj hozzá Te is!

2
luciham20, 2019. 02. 13. 10:00
válasz erre az üzenetre

I benefit reading it. I have need of to learn more on this subject.. Thanks for letter this astonishing post.. Anyway, I am gonna subscribe to your feed and I wish you dispatch again soon. free brain games for adults

1
oh, 2006. 12. 09. 11:14
válasz erre az üzenetre

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Síelős-ugrásos
» játékajánló: Síelős-ugrásos
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!