Játékfilm Puskás életéről

AKT?V szerző: Csúzy Andrea | 1 hozzászólás

Antal Nimród rendezheti a november 17-én elhunyt legendás focista, Puskás Ferenc életéről és pályafutásáról szóló játékfilmet. A focista halálhíre azonban felfüggesztette a folyamatokat.

cikkhez kapcsolódó kép

„Reménykedtünk, hogy Öcsi bácsi megéri a film bemutatását. A szülinapján került volna a mozikba, így viszont már csak a 80. születésnapjának az évfordulójára tervezhetjük. Azonban minden erőnkkel azon leszünk, hogy tökéletes filmet alkossunk, ami bejárja majd a világot, és mindenki megismerheti az egyik legjobb focistát, Puskás Ferencet. Amikor elmondtuk neki, mi a tervünk, a szemünkbe nézett. Már nem tudott beszélni, egy kézszorítással fejezte ki örömét és beleegyezését.”- mesélte el Neményi Ádám filmproducer. A filmtervek még nagyon képlékenyek. Elsősorban hazai pénzből szeretnék létrehozni a Puskás-filmet,így számítanak az állam támogatására, de ha ez nem sikerül, biztosak benne, hogy számos ország segítségükre lehet a film megvalósításában.

Olyan országok jöttek szóba, ahol Öcsi bácsi focizott, vagy edzősködött, mint például Görögország vagy Spanyolország. A játékfilm forgatókönyvét a Puskás című könyvet író Szöllősi György készíti. A focista nem először szerepel filmekben. 1956-ban vele készült a csodacsatár című alkotás, és Surányi András, Az aranycsapat című filmjében is szerepelt. A filmkészítők ezekből a korábbi alkotásokból is merítenek, de újdonságokkal is szolgálnak, hiszen ez a film összefoglalása lesz Puskás Ferenc életművének. A játékfilm mellett egy dokumentumfilmbe is belevágtak,Szöllősi könyvén elindulva, melyet Almási Tamás rendez. Mindkét alkotással az embert, az életutat és a labdarúgót együtt akarják bemutatni.

Szólj hozzá Te is!

1
krissz, 2008. 07. 18. 17:15
válasz erre az üzenetre

Nagyon jó!

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Mad Monday
» játékajánló: Mad Monday
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!