Tizenkét arany lett a vége

AKT?V szerző: Adrienn | 0 hozzászólás

A tegnapi hat arany után, ma ugyanennyiszer diadalmaskodtak a magyarok a szegedi kajak-kenu világbajnokságon. A tucatnyi első hely felét a Kovács-Janics páros szerezte.

cikkhez kapcsolódó kép

A versenyzőknek délelőtt az 500 méteres számokban kellett megmérkőzniük. Természetesen hazánk fiai és lányai ezen a távon sem okoztak csalódást.

Benkő Zoltán kajak egyesben hatodikként haladt át a célvonalon, így a rövidebb versenyen sem sikerült dobogóra állnia. Viszont a nőknél ugyanebben a számban ismét magyar arany született. Benedek Dalma meggyőző fölénnyel hagyta maga mögött a mezőnyt – csakúgy, mint tegnap 1000 méteren.

Őt követte a Kozmann-Kolonics páros, akik a tegnapi aranyuk mellé egy bronzot gyűjtöttek be. Így biztossá vált, hogy Kolo legalább Pekingig folytatja pályafutását. A Kammerer-Kucsera duónál is hasonló volt a forgatókönyv: a szombati első hely után a dobogó alsó fokára állhattak fel az 500-as hosszon.

Egy hajóhosszal a mezőny előtt érkezett be Kovács Katalin és Janics Natasa a célba, megszerezvén önmaguk harmadik aranyérmét az idei világbajnokságon. A 34,5 éves átlagéletkorral rendelkező kenu négyesünk (Pulai Imre, Novák Ferenc, Fürdök Gábor, Csabai Edvin) az ötödik helyen zárt.

A délelőtt meglepetését a férfiaknál kajak négyesünk okozta, akik a magyar hajót az ezüstig vezették. A Sík Márton, Csamangó Attila, Boros Attila, Bozsik Gábor összetételű csapattól nem vártunk érmet, de a közönség hatalmas örömmel fogadta sikerüket. A legszorosabb befutót a női négyesünknél figyelhettük meg. Végig ők voltak elöl, ám az utolsó métereknél nagy versenybe kerültek a németekkel. De a végén természetesen mi lehettünk a boldogabbak (öt századdal nyertünk).
<br />
<br />Délután a 200 méteres A-döntők a kenu egyessel kezdődtek. A második rajt után (az elsőt visszalőtték a kínai versenyző kiugrása miatt) hatalmas harc vette kezdetét, amelyben Bozsik Attila nyolcadik lett. A paksi Boros Gergely kenu egyesben versenyzett – nem is akárhogyan. A táv egy részén vezetett is, ám a végére elfáradt, és éppenhogy, de lecsúszott a dobogóról.

Viszont Paksy Timi nem fáradt el, sőt. Végig magabiztosan vezetett, és csak az utolsó métereken engedte fel magára vetélytársait, de a győzelem még így sem forgott veszélyben. Kenu kettesben a Kovács Gergely, Végh Attila páros hatalmas hajrát mutatva a negyedik helyen zárt.

Kovács és Janics pedig megszerezte 150. aranyunkat. Hát igen. Úgy tűnik, hogy őket senki sem tudja megverni. De ennek mi csak örülünk, főjön a többi ország feje emiatt! Kenu négyesünk is rendesen siklott a vízen, így Sarudi Pál, Joób Márton, Horváth Gábor és Balázs Péter egy bronzzal örvendeztetett meg minket.

Aztán jött a második ezüstünk, amikor az 500 méter után 200 méteren is diadalmaskodtak férfiaink: ezennel Kadler Viktor, Gyertyános Gergely, Babella Balázs és Beé István. Az utolsó szám pedig a női négyes volt. De ez sem okozott csalódást, hiszen Paksy, Kovács, Janics és Patyi nagyon szépen az első helyen hajózott be.

Így összesen tizenkét aranyat, kettő ezüstöt és négy bronzot nyertünk. Ebből a Janics-Kovács páros hatot. Szép volt, lányok! Szép volt, fiúk!

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Zombigyilkos
» játékajánló: Zombigyilkos
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!