Fantasztikus nyitány Szegeden

AKT?V szerző: Adrienn | 0 hozzászólás

A lelátók zengtek, a magyarok meg remekeltek. Így lehetne jellemezni a Szegeden rendezett 35. felnőtt kajak-kenu világbajnokság szombati napját.

cikkhez kapcsolódó kép

A délutáni versenyeket a B-döntőkkel kezdték, ahol egy számban, a férfi kajak egyes 1000 méterén voltunk érdekeltek Benkő Zoltán révén. Zoli ma már nem okozott csalódást, megnyerte futamát, és ezzel összesítésben a tizedik helyen végzett.

Az A-döntők közül a férfi kenu egyes 1000 méteren Vajda Attila képviselte hazánkat. Ő volt az a versenyző, aki utolsóként került a csapatba – sérülése miatt. Attila a hetedik helyről jött fel, és egy hatalmas hajrával a harmadik helyet sikerült megcsípnie. Ámbár neki a bronz egy arannyal ért fel, amit az is bizonyított, hogy a befutó után kiugrott csónakjából.

Ezután pedig a magyar aranyeső következett. Benedek Dalma egyesben több mint egy hajóhosszal előzte meg a német és a cseh hölgyet, így megszerezvén a magyarok 140. arany érmét a világbajnokságok történetében. A nagy meglepetést a Kolonics-Kozmann páros hozta. Tőlük nem feltétlenül vártuk az aranyat, de fölényük mindenkit meggyőzött arról, hogy igenis ők állnak a világ tetején az 1000 méteres kenu párosban.

Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor az elvárt szerint teljesített: meggyőző előnnyel tolták be hajójukat a németek és a lengyelek előtt. Kajak kettesben a nőknél is arany született. Az olimpiai bajnok Kovács-Janics páros futamát végig vezetve elsőként haladt ál a célvonalon.

A kenu négyes csapat (Metka, Mike, Sárfán, Balázs) hősiesen küzdötte végig magát mind az ezer méteren, és hatodik helyen végzett. Aztán következett férfi kajak négyesünk. A mezőny kiegyenlített volt, de végig a mi hajónk orra volt elöl, és az utolsó métereken pedig már megkérdőjelezhetetlen volt győzelmünk.

A nap utolsó győzelmét a női négyes hozta, akik szintén hozták a kötelezőt. Így a szombati napot hat arannyal, egy bronzzal és egy tizedik hellyel zártuk. És holnap még folytatódik…

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Motoros ügyességi
» játékajánló: Motoros ügyességi
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!