Aranyos nap Budakalászon

AKTÍV szerző: Boszi | 0 hozzászólás

Balogh Gábor nagyszerű versenyzéssel Európa-bajnok lett egyéniben a budakalászi kontinensviadalon. Az orosz olimpiai bajnok Andrej Mojszejev nem tudta veszélyeztetni Balogh győzelmét. Fülep Sándor bronzérmes lett, Horváth Viktor remek futással a hatodik, Kállai Ákos a hetedik helyen zárt. Csapatban a magyar válogatott megvédte címét!

cikkhez kapcsolódó kép

A férfiak egyéni versenye magyar szempontból érdekesen kezdődött. Horváth Viktor és Balogh Gábor jól indított, velük ellentétben viszont Fülep Sándor és Kállai Ákos visszafogottan kezdett a lövészetben.

Horváth a 7., míg Balogh a 14. helyen zárta a kört, de mivel nagyon együtt volt a mezőny, ez nem sok hátrányt jelentett ennyire az elején. A csapatoknál az első számot követően a fehéroroszok álltak az első helyen, őket a magyar, a litván, az orosz és a cseh csapat követte.

Következett a vívás, ahol Balogh tarolt és ennek köszönhetően egyéniben átvette a vezetést. Pályafutás során világversenyen harmadszor ért el 1000 pont fölötti eredményt. Balogh 31 asszójából 23-t tudott megnyerni, így holtversenyben az orosz olimpiai bajnok Andrej Mojszejevvel együtt megnyerte a második tusát.

A csapatunk többbi tagja sem sokkal maradt el a tusagyőztes társ mögött, hiszen Kállai és Fülep némiképpen feledtetve az előző számban mutatott kisiklást, hármas holtversenyben a lengyel Marcin Horbaczcal együtt a negyedik helyen zártak.

Balogh ekkor már vezetett, Fülep a 6., Horváth a 10., míg Kállai a 12. helyen várta az a következő tusát: az úszást. Az
élboly még mindig nagyon együtt volt, gyakorlatilag legalább tíz versenyzőnek még nyitott volt alehetőség az EB arany megszerzésére.

Az úszásban Mojszejev egyedüliként úszott két perc alatt, ezzel ezt a számot természetesen meg is nyerte. A magyarok közül hárman tartották a lépést a riválisokkal,
tehát mi sem panaszkodhatunk.

Balogh változatlanul megtartotta vezető pozícióját, igaz előnye csökkent Horbacz és Mojszejev előtt. Fülep egy, Horváth két helyet tudott előre lépni, ám Kállai hármat visszaesett. Csapatban viszont újabb tíz pontot tettek hozzá
a fiúk előnyükhöz.

Versenyzőinknek a lovaglás nagyszerűen sikerült. Kállai
maximális pontszámot kapott, a mezőnyből egyedül. Balogh és Fülep 1-1 hibát gyűjtöttek be, míg Horváth kétszer vétett.

Miután a negyedik tusában az élmezőny több tagja is elvérzett igencsak szétszóródott a mezőny a záró számra.

A futásban is hazánk fiai alkottak nagyot, hiszen Balogh Gábor előnye már 92 pontra duzzadt az olimpiai bajnok Mojszejev előtt. Fülep is feljött összetettben a harmadik helyre, Kállai pedig ötödiknek és Horváth is az első tízben benne volt. Akár még hátrafelé futva is meg lehetett volna tartani az 520 pontos előnyt a csapatok versenyében a fehéréroszok előtt.

A futás így is izgalmasnak ígérkezett, hiszen időre lefordítva Balogh 23 másodperces előnnyel vághatott a távnak Mojszejev előtt, viszont Fülep még ennél is beláthatóbb, 14 másodperces hátránnyal volt az orosz klasszis mögött lemaradva.

Az ötödik tusában a közönség biztatásával Balogh nagyszerű taktikával ás iramban végül magabiztosan tartotta vezető pozícióját, így nem is volt kérdéses, hogy kinek a nyakába akasztják majd a legfényesebb érmet.
Fülep teljes erőbedobásra kényszerítette az előtte futó oroszt, hiszen nagy nehézségek árán ugyan, de folyamatosan le tudott faragni hátrányából, más kérdés: az ezüstérem azért messze volt tőle. Horváth a hajrában óriási sprintet kivágva a hatodik, Kállai közvetlen a nyomában érkezve a hetedik helyen zárta az egyéni viadalt.

Balogh Gábor utoljára öt évvel ezelőtt nyert nagy versenyt, akkor a világbajnokságon bizonyult a legjobbnak, míg csapatban szerzett két Európa-bajnoki címét követően most egyéniben is a csúcsra ért.
A másik magyar egyéni éremszerző, Fülep Sándor pályafutása során immár a második nagy világversenyt zárta bronzéremmel.

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Grand Roulette
» játékajánló: Grand Roulette
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!