Beindult a Biros-henger

AKT?V szerző: Adrienn | 0 hozzászólás

A mai magyar-görög meccs végeredménye az elvárásoknak megfelelően alakult. De a 14-7-es végeredményből mégsem vonhatunk le messzemenő következtetéseket. Hogy miért? Tudósításunkból kiderül.

cikkhez kapcsolódó kép

A mérkőzés Szent Martin dalával (amit a Világkupa tiszteletére szerzett) és a maroknyi görög csapat hatalmas hangjával indult. A körülbelül tízfőnyi hellén szurkolótábor megközelítette a több ezerre rúgó magyar közönség erejét, és kiszurkolta a mérkőzés első gólját a görög Afrudakisztól. A találatra magyar oldalon Steinmetz Ádám válaszolt, majd sorozatos kapufák és kiállítások következtek. A negyedet 4-4-es döntetlennel zártuk, mivel időközben feljegyezhettük Kochilas, Kásás, Varga Dániel, Mylonakis, Afrudakis és Kiss Gergely gólját.

A második negyedben sem tudtak elhúzni hazánk fiai, amelyhez a bírók ítéletei illetve meg nem hozott ítéleteik is hozzájárultak. Időnként játékosaink a medence alján tartózkodtak (persze nem önszántukból), és a sípmesterek nem használták munkaeszközüket. A síp néma maradt, holott a görög játékosok elég mélyen áthágták a vízilabda szabályait. De nem ezen múlt az eredménytelenség, hanem azon, hogy játékosaink elöl pontatlanok voltak. Szívós Márton értékelése is azt támasztja alá: „Nagyon sok helyzetet kihagytunk, és a védekezésünk sem volt annyira jó.”

A második félidő első percei Madarasról szóltak: a ráúszásnál elhalászta a labdát, illetve egy emberelőnyt is gólra váltott. Aztán pedig beindult a Biros-henger. Sorozatban lőtte Péter a gólokat: hol előnyből, hol megúszásból, hol pedig a felezővonalról (!). Mondhatni ez a félidő illetve a kék tízesben játszó úriember eldöntötte a meccs végkimenetelét, hiszen ezt a nyolc percet 4-0-ás gólkülönbséggel abszolváltuk.

Az utolsó negyed már lazábbra sikeredett, mindkét fél az eredménybe beletörődve pólózott. Így Magyarország csapata méltó születésnapi ajándékkal kedveskedett az ötvenkettedik évfordulóját ülő szövetségi kapitánynak.

A találkozó végén a meccs legjobbját, Biros Pétert faggattuk arról, hogy mi adott erőt a második félidőben a feltámadáshoz: „Saját magunk adtuk az erőt: belőttük a helyzeteket, jól védekeztünk hátul. Ennyi elég volt ahhoz, hogy elhúzzunk az ellenféltől.”
Arra, hogy melyik gólja volt számára a legemlékezetesebb, ezt a választ adta: „Ilyenkor inkább a hibákon töri az ember a fejét, mintsem azon, hogy mit csinált jól. A jó az mindig jön magától, de a rosszban viszont van mit javítani.”

Magyarország – Görögország: 14-7 (4-4, 3-2, 4-0, 3-1)
Góldobók: Biros Péter 4, Steinmetz Ádám 3, Kásás Tamás 2, Madaras Norbert 2, Kiss Csaba 1, Kiss Gergely 1, Varga Dániel 1

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Mad Monday
» játékajánló: Mad Monday
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!