Kapóra jött

AKT?V szerző: Adrienn | 4 hozzászólás

Urbán Gergő korosztályában egyedüli magyarként képviselte országunkat a zágrábi dzsudó Európa Bajnokságon, ahol aranyérmet szerzett. Sportról, életéről, példaképéről mesélt a Graffitinek.

cikkhez kapcsolódó kép

Mikor kezdtél el sportolni?
- 8 éves koromban.

Miért pont a dzsúdót választottad?
- Akkoriban nem az volt a fontos, hogy mit csináljak, hanem, hogy mindenképp sportoljak valamit. A dzsúdó pont akkor indult be, nem messze az általános sulimtól és ez így kapóra is jött.

- Melyik egyesületnél kezdted a pályafutásodat?
- A Kistarcsa 2000 SE volt az első klubom és a mai napig az, immáron 11 éve, de persze a neve már Titán Judo Klubra változott.

- Hány edzésed van egy héten?
- Most, hogy főiskolára járok, már hetente ötször is tudok edzeni, persze van, amikor csak négyet vagy kevesebbet.

- Hogyan zajlanak az edzések?
- Ez attól függ, hogy mikor milyen időszak van. Ha például versenyszezon van, akkor egy félórás bemelegítő gimnasztika, egy kis sajáttechnika-gyakorlás és utána versenyszerű küzdelem az edzés végéig! De van olyan is, amikor dzsúdóruhát sem kell vinnünk, mert alapozó időszak alatt csak erőfejlesztő gyakorlatokat végzünk. Persze egy-egy szezon végét várjuk, mert olyankor sokat játszunk.

- Milyen korosztályos eredményeid vannak?
- Az idei évben van 3 aranyérmem, egy 5. hely és egy 9. hely. A 3 aranyból az egyik egy Magyar Bajnoki cím, a 9. helyet pedig a Junior Európa Bajnokságon szereztem. Az összes eredményemet nem tudom, körülbelül 80 érmem van, és sok 5. hely és persze számtalanszor ki is estem.

- Melyik volt a legnagyobb és legemlékezetesebb versenyed?
- Huhh... több ilyen is volt! Az 1998-as Diákolimpia, amikor teljesen esélytelenül nyertem meg; az idei Magyar Bajnokság Cegléden, mivel erre a címre már 11 éve „vágyom”. De talán a legnagyobb élmény az a mostani Horvátországban rendezett Eb volt. Rettentő büszke voltam, hogy országunkat én képviselhettem a kategóriámban! Nagyon furcsa volt látni azt a tiszteletet, amit a sportolók iránt tanúsított a többi ember. Meg tudnám szokni!

- Van példaképed?
- Van. Az édesapám! Nagyon tetszik, ahogy az élettel bánik. Minden vágyam, hogy úgy tudjam „forgatni a kártyákat”, ahogy ő!

- Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?
- Nem igazán az eredményeimre vagyok büszke, hanem az értük elvégzett munkára! De egyébként a legnagyobb elismerés az volt, hogy indulhattam az idei kontinens bajnokságon!

- Mi a legnagyobb álmod a sporton belül?
- Az eddigi álmom az volt, hogy kijussak egy világversenyre, de ez már sikerült. Így az új célom, hogy minél többet tudjak edzeni, és a sok munka segít elérni akármilyen álmomat, legyen az egy másik világverseny vagy bármilyen elismerés a sportban!

- Hogy tudod összeegyeztetni a sportot a magánélettel és a tanulással?
- Nehezen. De eddig mindig sikerült valahogy összecsiszolni ezeket. Tény, hogy nincs sok időm, sőt... De egyáltalán nem bánom. Mind a hat líceumi évemben sportoltam, és lám, leérettségiztem. Persze ez nem ment magától, kemény áldozatokkal járt, de tanulni kötelező. A végén sajnos enyhítenem kellett az edzések sűrűségén, de nem volt más választásom. Szinte soha nem vagyok otthon, mert vagy suliban, vagy edzésen, vagy pedig, ami a legfontosabb, a barátnőmmel vagyok! Minden percem be van táblázva, de legalább nem unatkozom!

Szólj hozzá Te is!

4
Gunawan, 2019. 07. 04. 12:09
válasz erre az üzenetre

La artesanía requiere materiales de alta calidad y trabajo deliberado. Antes de comenzar Jual Brankas cada mueble, un fabricante de muebles experimentado considera los pasos que tomará. Para traer una cómoda o una mesa de sus materiales de madera, evalúan su material y aseguran que su calidad se adapte a las necesidades del futuro propietario. Los materiales confiables pueden mejorar su hogar durante años porque seleccionó cuidadosamente sus piezas y las personalizó para su residencia y estilo de vida Jual Mobile File.

3
Bambang, 2019. 07. 04. 12:07
válasz erre az üzenetre

Taageerida soomaliyeyaasha, gaar ahaan hindisaha Mareykanka ee soo saara alaabta maxalliga ah, waa mid Jual Kursi Kantor caadi ah. Dhiirrigelinta ganacsiyada iibiya badeecada gacmeed ayaa ah rabitaan dad badan si ay u sii wataan dhaqaalaha Maraykanka. Bixinta alaab-qeybiyeyaasha kale waa wax badan oo dadku isku dayayaan in ay yareeyaan iibsashada alaab-dhejin-dhiska. Inkasta oo shaqooyinka farsamooyinka shaqeyntu ay isbedeleen, dadku waxay yaqaana xirfado naadir ah oo gala alaabo gacmeed Jual Meja Kantor. Dad badan ayaa jecel inay soo iibsadaan dhar iyo alaabo khaas ah oo ka yimaada dukaamada kuwaas oo ku faani kara alaabta gacmeedkooda. Dhismuhu waa fursad kale si aad u muujisid rabitaankaaga tayada ribada leh. Xirfadlaha waxbarashadu maaha kuwa caan ah sida ay u isticmaalaan, sidaa daraadeed xirfado gacmeedyo badan maahan kuwo si weyn loo dhaqmo. Horumarinta iibiyeyaasha gacanta iibiya si ay u sii hayaan xirfado u baahan shaqo Jual Lemari Arsip gacan qabasho ah.

2
luciham20, 2019. 02. 13. 09:43
válasz erre az üzenetre

Excellent job. I did not imagine this. This is a splendid story. Thanks! brain teaser games

1
Kovácsné Urbán Márti, 2009. 07. 09. 19:47
válasz erre az üzenetre

Gergő ! Büszkék vagyunk Rád ! Szerénységed, kitartásod,küzdelmed példaértékű! További sok sikert kívánunk!!!

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Police Pursuit
» játékajánló: Police Pursuit
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!