Kapóra jött

AKTÍV szerző: Adrienn | 1 hozzászólás

Urbán Gergő korosztályában egyedüli magyarként képviselte országunkat a zágrábi dzsudó Európa Bajnokságon, ahol aranyérmet szerzett. Sportról, életéről, példaképéről mesélt a Graffitinek.

cikkhez kapcsolódó kép

Mikor kezdtél el sportolni?
- 8 éves koromban.

Miért pont a dzsúdót választottad?
- Akkoriban nem az volt a fontos, hogy mit csináljak, hanem, hogy mindenképp sportoljak valamit. A dzsúdó pont akkor indult be, nem messze az általános sulimtól és ez így kapóra is jött.

- Melyik egyesületnél kezdted a pályafutásodat?
- A Kistarcsa 2000 SE volt az első klubom és a mai napig az, immáron 11 éve, de persze a neve már Titán Judo Klubra változott.

- Hány edzésed van egy héten?
- Most, hogy főiskolára járok, már hetente ötször is tudok edzeni, persze van, amikor csak négyet vagy kevesebbet.

- Hogyan zajlanak az edzések?
- Ez attól függ, hogy mikor milyen időszak van. Ha például versenyszezon van, akkor egy félórás bemelegítő gimnasztika, egy kis sajáttechnika-gyakorlás és utána versenyszerű küzdelem az edzés végéig! De van olyan is, amikor dzsúdóruhát sem kell vinnünk, mert alapozó időszak alatt csak erőfejlesztő gyakorlatokat végzünk. Persze egy-egy szezon végét várjuk, mert olyankor sokat játszunk.

- Milyen korosztályos eredményeid vannak?
- Az idei évben van 3 aranyérmem, egy 5. hely és egy 9. hely. A 3 aranyból az egyik egy Magyar Bajnoki cím, a 9. helyet pedig a Junior Európa Bajnokságon szereztem. Az összes eredményemet nem tudom, körülbelül 80 érmem van, és sok 5. hely és persze számtalanszor ki is estem.

- Melyik volt a legnagyobb és legemlékezetesebb versenyed?
- Huhh... több ilyen is volt! Az 1998-as Diákolimpia, amikor teljesen esélytelenül nyertem meg; az idei Magyar Bajnokság Cegléden, mivel erre a címre már 11 éve „vágyom”. De talán a legnagyobb élmény az a mostani Horvátországban rendezett Eb volt. Rettentő büszke voltam, hogy országunkat én képviselhettem a kategóriámban! Nagyon furcsa volt látni azt a tiszteletet, amit a sportolók iránt tanúsított a többi ember. Meg tudnám szokni!

- Van példaképed?
- Van. Az édesapám! Nagyon tetszik, ahogy az élettel bánik. Minden vágyam, hogy úgy tudjam „forgatni a kártyákat”, ahogy ő!

- Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?
- Nem igazán az eredményeimre vagyok büszke, hanem az értük elvégzett munkára! De egyébként a legnagyobb elismerés az volt, hogy indulhattam az idei kontinens bajnokságon!

- Mi a legnagyobb álmod a sporton belül?
- Az eddigi álmom az volt, hogy kijussak egy világversenyre, de ez már sikerült. Így az új célom, hogy minél többet tudjak edzeni, és a sok munka segít elérni akármilyen álmomat, legyen az egy másik világverseny vagy bármilyen elismerés a sportban!

- Hogy tudod összeegyeztetni a sportot a magánélettel és a tanulással?
- Nehezen. De eddig mindig sikerült valahogy összecsiszolni ezeket. Tény, hogy nincs sok időm, sőt... De egyáltalán nem bánom. Mind a hat líceumi évemben sportoltam, és lám, leérettségiztem. Persze ez nem ment magától, kemény áldozatokkal járt, de tanulni kötelező. A végén sajnos enyhítenem kellett az edzések sűrűségén, de nem volt más választásom. Szinte soha nem vagyok otthon, mert vagy suliban, vagy edzésen, vagy pedig, ami a legfontosabb, a barátnőmmel vagyok! Minden percem be van táblázva, de legalább nem unatkozom!

Szólj hozzá Te is!

1
Kovácsné Urbán Márti, 2009. 07. 09. 19:47
válasz erre az üzenetre

Gergő ! Büszkék vagyunk Rád ! Szerénységed, kitartásod,küzdelmed példaértékű! További sok sikert kívánunk!!!

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Park my Car
» játékajánló: Park my Car
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!