Amikor a fáradság kiütközik...

AKT?V szerző: Adri | 0 hozzászólás

Férfi vízilabda válogatottunk szépen menetel az világbajnoki címének megvédése felé. Ennek érdekében "útjába ejtette" a Világligát is. Legutóbb éppen a Margit-szigeten tekinthettük meg játékukat...

cikkhez kapcsolódó kép

Egy forró vasárnapi délután a Margit-szigeti sportuszoda nyitott medencéjének lelátóin hömpölygött a tömeg. Nem, nem csak egy szimpla nyári strandolásra vágytak az emberek, hanem a férfi pólóválogatott miatt látogattak ki Budapest „falujába”.
A szigeti pólóhét záróakkordjaként a magyar csapat Oroszország legjobbjai ellen vívott sorsdöntő mérkőzést a Világliga keretein belül. Ahogy azt az előző világversenyek eredményei jelezték, nem várhatott unalmas meccs a nézőkre. Ezt mi sem bizonyította jobban, mint hogy az első játékrészben az oroszok kezdhették a támadást, kaptak is egy kiállítást, amit kihasználtak és elhúztak 1-0-ra. Ezek után sorozatos hibák következtek a magyar részről (rossz kapura lövés, eladott és blokkolt labdák), ellenben a ruszkik nem hibáztak és máris 2-0 állt az eredményjelző táblán. A negyed közepén dr. Molnár Tamás szépített és amikor lehetőségünk nyílt ikszelni, Biros megúszásgólja elakadt a kapusban.
A második etapot Szívós Márton labdaszerzése indította, majd felváltva púpozódott ki a két kapu: Zakirov, Molnár, Balashov, Varga Dani volt eredményes és a félidő előtti utolsó találata is Molnár Papesz nevéhez fűződött. Térfélcsere után Madaras hozta el a labdát, de még mindig sorozatos hibákat vétettünk: leesett a kezükről a labda, letelt a támadóidőnk, blokkoltak minket… A gólcsendet Molnár (ki más?) törte meg, 5-4-re alakítva az állást. De jött a válasz orosz részről: egymás után kétszer mattolták Szécsit. Kiss Gergő egyenlítése után Kiss Csaba tolta be a játékszert a kapuba rossz kéz oldalról. Néhány érdekes kiállítás után Zinnurov rezegtette meg a hálót, amit Szívós sem hagyott válasz nélkül.
A záró negyedet ismét fáradtan kezdtük, nem sok említésre méltó megoldást láthattunk magyar részről. De ez csak az első percekre igaz, hiszen a mérkőzés legszebb gólja a 28. percben esett: Kiss Gergő szinte a félpályáról lőtt egy hatalmasat, ami után a kapusnak leesett az álla. Persze a ruszkik fórban nem hibáztak, de nem hagytuk, hogy ők vigyék be a meccs utolsó találatát. Erről Steinmetz Ádám gondoskodott, aki védőjétől a víz alá menekülve pattintott a hálóba mértani pontossággal. Így beállt a 10-8-as „vég”, ami a csoportelsőséget jelentette számunkra.

A Long Beach-i középdöntőt július elején, a montreáli vb előtt rendezik meg, míg az elődöntőkre és a döntőre augusztusban kerül sor. HAJRÁ MAGYAROK!!!

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Street Racer
» játékajánló: Street Racer
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!