Rekesz-kupa

AKTÍV szerző: Gyula | 3 hozzászólás

Az ember nem is gondol bele igazán abba, hogy tanárai mi mindenben járatosak még az általuk tanított tantárgyakon kívül. Van olyan iskolánkban tanító pedagógus, aki a tanítás mellett vérbeli sportember is.

cikkhez kapcsolódó kép

A tanári foci szép hagyományokkal rendelkezik, hiszen évek szokás, hogy az éjszakai foci első meccsét a tanárok játsszák az éppen végzős évfolyam egyik osztályával szemben, emellett a tanév folyamán gyakran játszottak magukban is, mindenféle tét nélkül. Ez viszont már a múlté. A jelenlegi véresen komoly. A hétközi, esti focizgatásból mára Gödöllő-szerte ismert "focimánia" lett, ami többek között a rendőrségnek is szemet szúrt. A tavalyi tanév elején indult az új rendszer, ezzel együtt az új bajnokság is, amely nevet is kapott. Ez a Rekesz Kupa. Az elnevezés a szezonvégi díjra utal, amelyet a vesztes csapat tagjai fizetnek a nyertes részére. A jutalom egy rekesz "felnőtteknek való üdítő", amelyhez kereskedelmi forgalomban közönséges földi halandó (pl.: diák) nem is juthat. Annak érdekében, hogy biztosítva legyen a nyertes csapat nyereménye, a Rekesz Kupára Pertis Szabolcs tanár úr vállalt személyes garanciát, aki egyébként a Kupa legendás sztárkapusa, és a feltűnés elkerülése végett "Conan a barbár" fedőnév alatt végzi hálóőri tevékenységét.A kupán két csapat vesz részt; a líceumi piros és zöld színű edzőmezek használatából adódóan Mezesek és Meztelenek. A csapatokat a líceum, illetve más gödöllői iskolák tanárai, ismerősök, barátok, valamint az iskolánkkal kapcsolatba került, volt polgári szolgálatosok alkotják. A résztvevők létszáma 16-18 fő, így a mérkőzéseken megoldható egy csapat teljes sorcseréje, tehát mindenki labdába rúghat. A játékosok teljes erőbedobással játszanak, hiszen egy ilyen nívós küzdelem sorozatot muszáj komolyan venni, és ugye a nyeremény is értékes (üresen például még vissza is lehet váltani).

A mérkőzéseket szerda esténként játsszák. (Pontos időpontot azért nem írok, mert félő, hogy a rajongók és autogramvadászok serege miatt veszélybe kerül a sztárok testi épsége). Amikor már minden csendes az iskolában és környékén, a közeledő éj közeledő leple alatt kezdetét veszi a küzdelem, a líceumi tesiterem zenghet a falon csattanó labdáktól (a városi könyvtárban nyugalomra vágyók nagy örömére).

A mérkőzéseket tíz gólig játsszák. Egy nap két meccsre is sor kerülhet, attól függően, hogy milyen az iram, mert ugye bármilyen nagy játékosok, másfél óra után ők is elfáradnak. A másik szempont talán az otthon még kijavításra váró dolgozatok száma.Az eredmények egy egész éven át tartó nagy meccsben olvadnak össze. Egy rúgott gól egy pontot ér, a pontokat az idény végén összesítik. A 2004-2005-ös idény a Rekesz Kupa történetének második idénye, a tavalyi esztendőben a Mezesek emelhették magasra a 0,5 literes trófeákat.

A Rekesz Kupán résztvevő tanárok az évente megrendezésre kerülő gödöllői iskolák közötti teremtornán is részt vesznek, tavaly meg is nyerték. Hogy nem érdemtelenül, arról mindenki meggyőződhet éjszakai focik alkalmával, ahol rendre legyőzik a diákokat. Persze minden jó sorozat megszakad egyszer... Legalábbis bízunk benne!

Szólj hozzá Te is!

3
patsm00re18, 2018. 12. 18. 05:59
válasz erre az üzenetre

Thanks for your post! Are you really sure about what you say? I read something different on an other blog! I’ll share the link. bye!! video games puzzle

2
Zsolt kis képe = avatarja Zsolt (mzsolt), 2006. 03. 04. 15:55
válasz erre az üzenetre

Most ki áll nyerésre?

1
Klau, 2006. 02. 05. 22:18
válasz erre az üzenetre

Hajrá!!!

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Park my Car
» játékajánló: Park my Car
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!