Éleslövészet is volt, de túléltük

AKT?V szerző: boszi | 2 hozzászólás

Vegyes érzésekkel vágtam neki az állomás felé vezető útnak, és közben éppen azon töprengtem, hogy vajon mennyire lesz ciki a verseny felénél feladni. Kicsit régen voltam már ilyen hosszú túrán (max. a 4-5 évvel ezelőtti cserkészkirándulásokon), na de az nem az éjszaka kellős közepén volt és nem egyszerre 18 óra. A Keresztyén Iskolások Túlélő Túráján jártunk.

cikkhez kapcsolódó kép

És a lábam is más állapotban volt akkor még... Hát, de én vállaltam: jó bulinak tűnt, de azért ha belegondolok, 50 kilométer az nagyon sok!!! Áááá... Most még visszafordulhatok, beteget jelentek, lekésem a vonatot - de nem, nem, nem! Én parázok? Ugyanmár! Nemérdekel! Ha belegebedek is végigmegyek mostmár, és kész! Csobánkára érve egy kicsit lepukkant helyen találtuk magunkat, majd miután túlestünk az adminisztrációs dolgokon és Györe Balázs (az egyik szervező) bevezetőjén, vártunk, hogy elindulhassunk.

Tízkor léptünk ki a központ kapuján, és vetettük bele magunkat az éjszaka sötétjébe. Négy ellenőrzőpont volt, ahova el lehetett jutni, első úticélunk Pilisborosjenő volt. Viszonylag simán mentünk, és boldogan fedeztük fel, hogy a város fényei már csak pár száz méterre vannak, és nemsokára elérhetjük az első pontot. Kicsit furcsa volt a kőút melletti 20 méteres magaslesek sora, de ezt a vadászok őrhelyének tudtuk be. Pár méter megtétele után azonban felfedeztünk egy nagy táblát, melyen ez állt: MAGYAR HONVÉDSÉG LŐTERE.

[ALCIM]Sírjunk vagy nevessünk?[/ALCIM]

Hát, mit ne mondjak, nem is tudtuk, hogy sírjunk vagy nevessünk, de inkább az utóbbi volt jellemző. A fiúk gondosan áttanulmányozták a térképet, és megállapították, hogy a Pilisborosjenőnek vélt település Pilisvörösvár és valóban rossz helyen vagyunk egy csöppet (hozzáteszem: az eligazításnál említette Balázs barátunk, hogy a katonák is túráznak ma, és nem vagyunk veszélyben). Viszont ami kicsit megnyugtató volt az a tény, hogy legalább 4-5 csoport jött velünk szembe, akik szintén meg voltak róla győződve, hogy jó helyen járnak. Visszamásztunk a sárba és ezután hál'istennek rátaláltunk a helyes útra és elértük az Egri csillagok című film forgatásának helyszínét, majd Piliscsabát.

A matek feladatokat csapattársamra, Rékára bíztuk, akit még éjfélkor sem hagyott cserben brilliáns logikája, majd ezután úgy döntöttünk, hogy Dobogókőt célozzuk meg. Csobánka felé mentünk vissza, és csodálkozva tapasztaltuk, hogy már több csapat is feladta a verseny (én már ekkor nagyon büszke voltam magamra). Hát gyerekek! Azért nem mondom, de nem volt egyszerű felmászni oda tudomisén hány hegyen keresztül! 3-4 felé volt egy holtpont, mikor a lábam nagyon fel akarta adni, de ott volt Réka húzóerőnek, aki mindhármunkban lelkiismeretfurdalást keltett valahányszor leültünk, ennek köszönhetően nem haladtunk olyan lassan.

Sárban, meredeken, hegyen-völgyön-szurdokon és Pilisszentlászlón keresztül háromnegyed 9-re felértünk a Dobogókőre. Dobogókőn viszonylag sok kérdés volt, itt kettéváltunk, a fiúk kifaggadták a Menedékház muzeológusát a menetlevelünkön szereplő kérdésekkel kapcsolatban, mi pedig a Sífelvonó felé mentünk. Hát, már enyhén szólva hullák voltunk mind a négyen (bizony, még Réka is), innen fél 11-kor indultunk le. (...)

[ALCIM]Zuhany és szunya[/ALCIM]

A "bázisra" 13 óra elött nem sokkal tértünk vissza, a szintidőn belül. Vettünk egy jó kis zuhanyt, aztán egyhangulag úgy gondoltuk, hogy inkább töltjük az éjszakát otthon, a meleg kis ágyikónkban, mint itt, ezért a 14.07-es busszal Pomáz felé vettül az irányt, onnan HÉV-vel a Batthyány térre, és mindenki ment haza.

Visszagondolva annyira nem is volt vészes... Ahhoz képest, mennyire paráztam! Végülis tizedikek lettünk, ami nem rossz. És TÚLÉLTÜK!

És, hogy jövőre mennék-e? Még szép!

Szólj hozzá Te is!

2
luciham20, 2019. 02. 13. 09:51
válasz erre az üzenetre

You made some respectable factors there. I regarded on the web for the issue and found most people will associate with along with your posts. brain games

1
kávé, 2006. 06. 06. 16:50
válasz erre az üzenetre

mi is túléltük!
amúgy az az éleslövészetes cucc durva volt!

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Advanced Ninja
» játékajánló: Advanced Ninja
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!